Kabine Toplantısı Sonrası Erdoğan Açıklamalarda Bulundu: 'Perşembe veya Cuma Aşılamalar Başlıyor'

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Kabine Toplantısı Sonrası Erdoğan Açıklamalarda Bulundu: 'Perşembe veya Cuma Aşılamalar Başlıyor'

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Kabine toplantısının konusunun korona olduğunu söyleyen Erdoğan yine temizlik vurgusu yaptı. 

s-f77613a348877658dfe44ee5125088a6559320
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı yaptığı açıklamada kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağını söyledi ve şöyle devam etti:
"Aldığımız tedbirler sayesinde salgının artış hızını geriletmeyi başardık. Azalan vaka ve ağır hasta sayısına parale şekilde sağlık sisteminin yükü hafifledi. Bu kazanımları korumak için hep birlikte gayret göstermeliyiz. Bu soruna kalıcı bir çözüm buluncaya kadar tedbirlerle hayatımızı sürdürmeye mecburuz."

'Aşı çalışmalarını takip ediyoruz'

s-08f3978f8e360bf3248ceff474c83a83098dd3
Dünya çapındaki korona aşı çalışmalarının yakından takip edildiğini söyleyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye, dünyadaki tüm aşı çalışmalarını yakından tapki etmektedir. 3 milyon doz aşı şu anda ülkemize geldi. Kısıtlamaları elbette kademeli olarak azaltacağız."

'Perşembe veya cuma aşıya başlayanacak'

trthaberstatic.cdn.wp.trt.com.trs-ed1508c8f504b8cbb57e2932b1176e147662ed
'Alman menşeili aşı ile ilgili anlaşmamızı yaptık' diyen Erdoğan aşılamara ise başlanacağını şöyle aktardı:
"Alman menşeili aşı ile ilgili anlaşmamızı yaptık, görüşmeler devam ediyor. Nihai kararı vermiş değiliz. Rus menşeili aşıları takip etmeye devam ediyoruz. Gereken test süreçleri tamamlanır tamamlanmaz belirlenen öncelik sırasına göre uygulamasına geçilecektir. Sayın Bakan herhalde bu hafta sonuna kadar buna başlayacağız değil mi? Perşembe veya Cuma olur diyor."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER