Kabine Toplantısı Sonrası Erdoğan: 'Kurdaki Rekabet Gücü Yatırımda, İstihdamda Artışa Yol Açar'

'Kurdaki oyunu görüyoruz' Kur ve faiz oyununu görüyoruz.

Kabine Toplantısı Sonrası Erdoğan: 'Kurdaki Rekabet Gücü Yatırımda, İstihdamda Artışa Yol Açar'
s-9b776f920e9581197a1ad38a25d33f15906246

'Kurdaki oyunu görüyoruz'

Kur ve faiz oyununu görüyoruz. Biz de kendi oyunumuzu kuruyoruz. Politika faizinin düşük tutulmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Kurun piyasadaki hareketlerini takipte kararlıyız. Kurdaki yükselişi bahane ederek hiçbir mantıklı izahı olmayan fahiş fiyat artışları yapan fırsatçılara göz açtırmayacağız, hepsinin tepesine bineceğiz.Bireylerin döviz borcu değil, bankalarda ve yastık altında ciddi bir döviz varlığı vardır. KAyda değer döviz borcu olan şirketimiz de yoktur. Faiz sebep, enflasyon neticedir. Ülkemizi mandacı iktisatçıların arzuladığı şekilde küçültecek politikaları reddediyoruz. Önümüzdeki aylardan itibaren bu politikanın insanların günlük hayatlarındaki olumlu yansımalarını görmeye başlayacağız.

İzmir'deki deprem evleri

26 Kasım'da vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. 2 yıl boyunca hiç ödemesiz sonra 24 yıl vade ile. İzmirli depremzedeler 160-360 bin lira arasında ev sahibi olacak.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında

Türkiye geçtiğimiz 19 yılda demokraside ve kalkınmada çok büyük bir değişim yaşamıştır. Bu değişimin etkilerini insanlarımızın günlük haklarından, ülkemizin uluslararası konumuna kadar her yerde görmek mümkündür. Atılan her adımın gerisinde verilen büyük mücadele ve yapılan fedakârlıklar vardır. Çok partili siyasi hayatına geçtikten sonra tek parti faşizminden beklenen, vesayeti güçlendirmek isteyenler hep olmuştur.Kimi zaman ekonomi, siyasi kriz kimi zaman darbelerle milletimizin üstüne ağır yük bindiren bu sistemin ekonomik boyutları vardır. Yıllarca borçlanmak zorunda olan bir ülke olduk. Parlamenter sistemde hiçbir hükümetin bu şantaja karşı durabilecek gücü olamadığımız için ülkemiz siyasi istikrarsızlık batağına mahkum edilmiştir. Bilhassa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde bu mücadeleyi verebilecek azme ve imkana kavuştuk.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER