Kadıköy’de 'Boğaziçi' Eylemi: Çok Sayıda Gözaltı Var

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin tutuklu arkadaşları için Kadıköy’de gerçekleştirmek istedikleri eyleme polis müdahale etti.

Kadıköy’de 'Boğaziçi' Eylemi: Çok Sayıda Gözaltı Var

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin tutuklu arkadaşları için Kadıköy’de gerçekleştirmek istedikleri eyleme polis müdahale etti. Çok sayıda öğrencinin gözaltına alındığı bildiriliyor.

s-4c03c70e4ab61e3f75ef38978ec8bc061e48d9
Fotoğraf ve Video: Meral Danyıldız Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin kayyum rektör ataması ve okullarına yönelik müdahalelere karşı bağlattığı eylemler sürüyor.Boğaziçi öğrencileri dün yaptıkları eylem çağrısında, “Meşru olmayan kayyumlara, polis şiddetine, korku rejimlerine karşı omuz omuza durmak için, hukuksuz kararları kabul etmiyoruz demek için 1 Nisan'da Kadıköy'de; Anıl ve Şilan'ın özgürlüğü için 2 Nisan'da Kartal Adliyesi önünde buluşuyoruz” demişti.Kadıköy Kaymakamlığı ise, koronavirüs salgınını gerekçe göstererek ilçedeki eylem ve etkinlikleri yasakladığını açıklamıştı. "Bazı grupların İskele Meydanı'nda eylem çağrılarının olduğunu" belirten İstanbul Kadıköy Kaymakamlığı, yaptığı açıklamada yasağı, “İlçemizde yapılmak istenen toplanmanın, toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği” gerekçesine dayandırmıştı.

Öğrencilerin bugün Kadıköy’de düzenlediği eyleme polis müdahale etti, gözaltı yaptı.

Öğrencilerin bugün Kadıköy’de düzenlediği eyleme polis müdahale etti, gözaltı yaptı. Öğrencilerin bugün Kadıköy’de düzenlediği eyleme polis müdahale etti, gözaltı yaptı. 6065e10f187c22b8377d4098.jpg
Kadıköy’de 'Boğaziçi' Eylemi: Çok Sayıda Gözaltı VarKadıköy’de 'Boğaziçi' Eylemi: Çok Sayıda Gözaltı Var 8 Yaşındaki Çocuk Kafasından Isırıldı, Belediyenin 'Minik Dostumuz' Tweeti Tepkilere Neden Oldu - Barışmak İçin Yanına Gittiği Eşini 15 Yerinden Bıçakladı - Turşu Tankına Girip Dans Etmişti: İşletme Mühürlendi, Şahıs Gözaltına Alındı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER