'Kadına Şiddetle Mücadele' Toplantısında Kadınlar Yok Sayıldı

Mardin'de Nusaybin Kaymakamlığı “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" toplantısı düzenledi.

'Kadına Şiddetle Mücadele' Toplantısında Kadınlar Yok Sayıldı

Mardin'de Nusaybin Kaymakamlığı “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" toplantısı düzenledi. 16 kişilik toplantıda sadece bir kadın yer aldı. 

s-8bc63d08e64a39c72c6a215cd1c16be17241db
Mardin Nusaybin Kaymakamlığı, 2021 yılı 2’nci dönem “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme” toplantısını dün düzenledi. Toplantıya Kaymakam ve Nusaybin Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Emre Yalçın başkanlığında 16 kişi katıldı. Toplantıda aralarında Jandarma ve İlçe Emniyet Müdürlüğü temsilcileri ile kentteki kimi sivil toplum örgütü temsilcilerinin de olduğu 16 kişiden 15'inin erkek olması dikkati çekti. Toplantının tek kadın katılımcısının belediyede çalışan bir kişi olduğu belirtildi.

Kaymakamlığın açıklaması

s-73e60d78d79a905d17dff497483405a150c553
Kaymakamlık, toplantıyla ilgili bilgilendirme notunda şu ifadelere yer verdi:
"Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Emre Yalçın Başkanlığında, 2021 Yılı 2. Dönem Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Nusaybin Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Emre Yalçın, Kamu Kurum ve Kuruluş Yöneticileri ile STK Temsilcileri katıldı.Nusaybin Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nde görevli Psikolog Çiğdem Aygün tarafından yapılan sunumda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mardin İl Müdürlüğü ve Nusaybin Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantının sonunda, katılımcıların görüş ve önerileri alınarak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelenin kararlılıkla devam edeceği ifade edildi."
Independent Türkçe
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER