Kadir Şeker Hakkında Tahliye Kararı!

Neler yaşanmıştı? 20 yaşındaki Kadir Şeker, 5 Şubat 2020'de Konya Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki parkta duyduğu tartışma sesleri üzerine bir kadının şiddet gördüğünü düşünmüş ve çifti ayırmaya çalışmıştı.Bu sırada Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müd.

Kadir Şeker Hakkında Tahliye Kararı!
s-e31a44959f663c090832a60ebec261f9cede82

Neler yaşanmıştı?

20 yaşındaki Kadir Şeker, 5 Şubat 2020'de Konya Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki parkta duyduğu tartışma sesleri üzerine bir kadının şiddet gördüğünü düşünmüş ve çifti ayırmaya çalışmıştı.Bu sırada Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşan Kadir Şeker ile arasındaki boğuşma sırasında aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Duran hastanede hayatını kaybetmişti.

Kadir Şeker'in serbest bırakılması için yapılan çağrılar kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.

Bir Kadının Hayatını Kurtarmak İsterken 'Katil' Olan Genç Gündemde: #KadirİçinAdalet

Onlar da Sessiz Kalmadı! Kadir Şeker'in 12 Yıl 6 Ay Ceza Almasına Ünlülerden Çok Büyük Tepkiler Geldi

Müebbet hapis cezası 12 yıl 6 aya düşürülmüştü

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanan Şeker'e, 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verilmiş, Şeker'in cezası 'haksız tahrik' nedeniyle 15 yıla, 'iyi hal' indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü.Şeker'in avukatlarının itirazı üzerine dosya Yargıtay'a gitmiş, Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Kadir Şeker'e verilen hapis cezasının temyiz istemiyle ilgili inceleme yapmıştı.Yargıtay 1. Ceza Dairesince inceleme sonrası, Türk Ceza Kanunu'nun 29. maddesi uyarınca yapılan uygulama sırasında tahrikin derecesi ve yoğunluğu da gözetilerek azami hadde yakın bir indirimle cezanın belirlendiği, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Şeker hakkında daha fazla indirim yapılması gerektiği gerekçesiyle kararın bozulmasına hükmedildiği belirtilmişti.Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince dün 5 Temmuz yeniden yargılanan Kadir Şeker'in 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan 10 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

Kadir Şeker'in korumak istediği Ayşe Dırla ise eroinle yakalandığı için ekim 2021'de 15 yıl hapse mahkûm olmuştu...

Kadir Şeker'in Kurtardığı Ayşe Dırla'nın İmam Nikahlı Eşiyle Birlikte Eroinle Yakalanması Sonrası Tepkiler Gecikmedi

Kadir Şeker'in Kurtarmak İstediği Ayşe Dırla ve Cezaevinde Evlendiği Eşine 15 Yıl Hapis
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER