Kadirova'nın Avukatından Mahkemeye 'Takipsizlik' İtirazı: 'Ünal'ın DNA Örneği, Alınan PSA ile Karşılaştırılsın'

AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın evinde intihar ettiği öne sürülen 23 yaşındaki Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova ile ilgili görülen davada verilen takipsizlik kararına, ailenin avukatından itiraz geldi.Kadirova ailesinin avukatı İlyas Doğan, sulh ceza hakimliğine dile.

Kadirova'nın Avukatından Mahkemeye 'Takipsizlik' İtirazı: 'Ünal'ın DNA Örneği, Alınan PSA ile Karşılaştırılsın'

AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın evinde intihar ettiği öne sürülen 23 yaşındaki Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova ile ilgili görülen davada verilen takipsizlik kararına, ailenin avukatından itiraz geldi.

Kadirova ailesinin avukatı İlyas Doğan, sulh ceza hakimliğine dilekçe vererek, AKP'li Ünal'dan DNA örneği alınmasını ve Nadira Kadirova'nın anal sürüntüsünden alınan PSA antijeninin karşılaştırılmasını talep etti. 

'İşçi-işveren hiyerarşisini kullanarak cinsel saldırı, insan öldürme' suçundan dava açılması istendi

s-ea3fa556bb0d212948cf20cc84266065836dcd
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP Milletvekili Şirin Ünal'ın evinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Nadira Kadirova'nın ölümüne ilişkin 3 Mart'ta takipsizlik kararı verdi. Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, 23 yaşındaki Kadirova'nın annesi Kodirova Rano Xidirovna'nın avukatı İlyas Doğan, Ankara Sulh Ceza Hakimliği’ne dilekçe vererek, kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin kararın kaldırılmasını talep etti. Doğan, dilekçesinde Ünal hakkında 'işçi-işveren hiyerarşisini kullanarak cinsel saldırı ve insan öldürme' suçlarından dava açılmasını istedi.

'HTS kayıtları incelensin'

s-866a9218787b0fd70a02fd384b970c13073166
Delillerin özensiz ve dikkatsizce toplandığı ifade edilen dilekçede, villada bulunan Şirin Ünal, eşi, kızı ve Hilal adlı çalışanın telefon kayıtları ve olaydan önceki ve sonraki HTS kayıtlarının incelenmesi talep edildi.

'Ünal'ın DNA örneği, Kadirova'dan alınan PSA antijeni ile karşılaştırılsın'

s-6a563f7c8cd26e2ab8beff2f314a89c48da400
'Şüpheli Şirin Ünal’ın DNA örneği ile ölen Kadirova’nın anal sürüntüsünden elde edilen PSA antijenin karşılaştırması'nın talep edildiği dilekçede, suçun failinin aynı zamanda maktülün patronu olan Şirin Ünal olduğu belirtilerek, şu ifadeler kullandı:
"Şayet şüpheli ünlü ve güçlü bir siyasi aktör olmasaydı onun hakkında hem cinsel saldırı hem de adam öldürme suçundan veya en azından intihara sebebiyet vermekten dolayı kamu davası açılırdı. Adalet herkes içindir. Herkese eşit uygulanmalıdır. Failin güçlü biri olması suçların takipsiz kalmasına yol açmamalıdır"

Olaya ilişkin kafa karıştıran soru işaretleri

s-346da943e9562cd78a72386cc491645640533d
Olaya ilişkin delillerin toplanmadığı ve HTS kayıtlarının incelenmediği ifade edilen dilekçede, "Olay günü Şirin Ünal’ın gerçekten bir uçak yolculuğu yapıp yapmadığı. kızı ile telefon görüşmesi yapıp yapmadığı bilgisi dosyada mevcut değildir" cümlesine yer verildi.Öte yandan, Kadirova'nın anal bölgesinden alınan sürüntüde PSA saptandığına işaret edilerek, şu ifadeler kullanıldı:
"PSA cinsel saldırı olgularında kullanılan bir ön tarama testi ve doğrulamasının Y-STR DNA analizi ile yapılması gerekir. Şirin Ünal hakkında DNA incelemesi yapılmamış olması soruşturmada gerçeğe ulaşmayı engelleyen en önemli eksilik olarak karşımıza çıkmaktadır. Her erkekte bulunan PSA antijeni için şüpheli hakkında delil elde etmek yerine 1/milyon olasılıkla kadınlarda da bulunduğu görüşüne itibar edilmesi oldukça dikkat çekicidir"

Şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Kadirova'nın ölümü ile ilgili takipsizlik kararı verilmesi tepki çekmişti.

AKP'li Vekilin Evinde Ölü Bulunmuştu: Nadira Kadirova'nın Ölümüyle İlgili Dosyaya Takipsizlik Kararı -

Kadirova'nın ölümünün 'intihar' olduğu söylenirken, silahta kendisine ait bir parmak izi ve elinde atış artığına rastlanmadı.

Savcılık 'Takipsizlik' Vermişti: Silahta Nadira Kadirova'nın Parmak İzi Yokmuş
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER