Kahramanmaraş'ta Yangın Söndürme Uçağı Düştü, 8 Personel Hayatını Kaybetti

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangınına havadan müdahale eden yangın söndürme uçağı düştü.

Kahramanmaraş'ta Yangın Söndürme Uçağı Düştü, 8 Personel Hayatını Kaybetti

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangınına havadan müdahale eden yangın söndürme uçağı düştü. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Uçağın dağa çarparak düştüğü belirtilirken, uçakta 5 yabancı 3 Türk toplamda 8 kişi bulunuyordu. Rusya Savunma Bakanlığı, 8 personelin de hayatını kaybettiğini duyurdu.

s-f8020283019904ec0bc9c08a4aa334ea668542
Orman Genel Müdürlüğü tarafından Rusya'dan kiralanan ve Adana Orman Bölge Müdürlüğü hizmetinde kullanılan yangın söndürme uçağı ile Kahramanmaraş'taki orman yangınına müdahale esnasında irtibat kesildi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. 

Uçakta 8 kişi bulunuyordu

Rusya Savunma Bakanlığı, "Be-200 uçağı Adana yakınlarında iniş yaparken düştü. Kazayı araştırmak üzere bir ekip kaza bölgesine gönderildi." açıklamasını yaptı.Rusya Savunma Bakanlığı, 5'i Rus 3'ü Türk toplam 8 personelin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Olay yerinden ilk görüntüler

Olay yerinden ilk görüntüler Olay yerinden ilk görüntüler 6117b51f49d4852f5a218969.jpg
Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, gün içerisinde Onikişubat ilçesi Ilıca Mahallesi Almalı mevkisindeki ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktığını anımsattı.Orman yangına hem karadan hem de havadan müdahale edildiğini belirten Coşkun, "Bölgeye uçak da sevk etmiştik ancak bir süre önce uçakla irtibat kesildi ve düştü. Şu an olay çok yeni. Uçağın düştüğü bölgeye çok sayıda ekip gönderdik." dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER