Karantina Yurdunda Sosyal Medyadan Yapılan Hakaret İçerikli Yayınlara Gözaltı Kararı

Bolu'da, yurt dışından geldikten sonra karantinaya alındıkları kız yurdunda kalan bazı gençlerin sosyal medyadan yaptıkları canlı yayın tepkilere neden oldu.

Karantina Yurdunda Sosyal Medyadan Yapılan Hakaret İçerikli Yayınlara Gözaltı Kararı

Bolu'da, yurt dışından geldikten sonra karantinaya alındıkları kız yurdunda kalan bazı gençlerin sosyal medyadan yaptıkları canlı yayın tepkilere neden oldu. Bir genç, daha önce yurtta kalan üniversiteli kız öğrencilerin eşyalarını karıştırarak teşhir ederken, diğeri devleti aşağılayan ifadeler kullandı. Savcılık üç şüpheli hakkında soruşturma başlattı. Karantina sonrası gözaltına alınacaklar.

s-dd2f051134ac381eb7924249055f3f8c847395
Koronavirüs salgının ardından yurt dışından gelen yaklaşık 500 kişi, geçen günlerde Bolu'da 14 gün boyunca karantina altında tutulacakları Hayreddin Tokadi Kız Yurdu’na yerleştirildi. Yurtta kalan Furkan A. isimli bir genç, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından canlı yayın yaptı. Genç, canlı yayın sırasında, okulların tatil edilmesiyle evlerine giden kız öğrencilerin eşyalarını karıştırdı. Genç kızların eşyalarını takipçilerine gösteren Furkan A. tepkiler üzerine yayını kapattı.

Devleti aşağılayan ifadeler kullandı

Devleti aşağılayan ifadeler kullandıDevleti aşağılayan ifadeler kullandı Tepkilerin ardından yurtta kalan başka bir grup da sosyal medya hesaplarından canlı yayın yaptı. Bu yayında ise yurdun kız yurdu olduğunu bilmediklerini söyleyip, kendilerini savundu. Ancak bu sırada yurtta kalan Mehmet Nuri B. isimli bir genç devleti aşağılayan ifadeler kullandı.

Ülkücüler yurdun önünde protesto etti

s-6fa2fbb50c340e02ca6ecae94a11f21b0d9e1f
Bu olay Bolu'da tepkilere yol açtı. Bolu Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül, beraberindeki bir grupla karantina altındaki yurdun önüne giderek, tepki gösterdi. Grup, burada Türk bayrağı açıp videodaki kişilere karşı söylemlerde bulundu. Yurtta kalan başka kişiler de protesto edenlere destek verdi.

Savcılık soruşturma başlattı

s-0ca94678da95e3aa5e248114bbad06ba0a7c66
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaparak üç şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığı bilgisini verdi. Savcılık açıklamasında "Şüpheliler hakkında TCK.’nın 301. maddesinde düzenlenen 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılama' suçundan derhal soruşturma başlatılarak, karantina sonunda gözaltına alınmaları talimatı verilmiştir. Özellikle bu dönemde koronavirüsle ilgili yasalara aykırı, manipülatif her türlü suç teşkil eden eylem, haber ve sosyal medya paylaşımları Cumhuriyet Başsavcılığı'mızca titizlikle takip edilmektedir" ifadelerine yer verdildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER