Kartalkaya'da son 42 yılın en kötü sezonu

Bolu’nun en yüksek rakımlarında bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi , son 42 yılın en kötü dönemini geçiriyor.

Kartalkaya'da son 42 yılın en kötü sezonu

Bolu’nun en yüksek rakımlarında bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi , son 42 yılın en kötü dönemini geçiriyor. Bolu’da kar yağmadan geçen ocak ayı, Kartalkaya’yı kötü etkiliyor. Kar yağmamasından dolayı kayak pistlerinin çoğu kapalıyken yalnızca yapay kar üretilen kayak pistlerinde vatandaşlar kayak yapabiliyor.

Yüzde 20 oranında doluluk yaşayan oteller ise bir an önce Bolu’ya kar yağmasını bekliyor. Kartalkaya’da tüm otel pistlerinin birleşmesinden dolayı yapay karla yapılan kayak pistinde tüm otellerin müşterileri kayak yapma şansı buluyor.

‘’O KAR GELİRSE BİZİ NE KURTARIRSA ODUR’’

Batı Karadeniz Otelciler Derneği Başkanı Halit Ergül, “Kartalkaya’ya çok çok az kar yağdı. Kartalkaya benim bildiğim son 42 yılın en kötü sezonunu yaşıyor. 25 pist olan yerde 10-12 tane pist açık. Açık olanlarda da keyifli bir kayak yok. Bu sene pistlerde birleşmişti. Otelin bir tarafından kar yapma makineleri ile yaptığımız kayak alanı var, orada da beklediğimiz ilgili göremiyoruz. Otellerde ortalama yüzde 20 oranında doluluk var. Ayın 27’si gibi yoğun bir kar yağışı bekliyoruz. O kar gelirse bizi ne kurtarırsa odur” dedi.

Kartalkaya'da kar yağışı sürüyor

 

Kartalkaya’da büyük alarm kısa sürdü

 

Kar yağmayınca tercihler termal turizme döndü

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER