Kaynanasını Virüs Bulaştıracağı İddiasıyla Öldürmeye Kalkan Damada 20 Yıl Hapis İstemi

Antalya'da koronavirüs teşhisiyle hastaneye yatırılan 83 yaşındaki Iraz M.'nin yanında refakatçi olarak kalan damadı Hasan B., kendisine virüs bulaştırmasından korktuğu kaynanasını yastıkla iki kez boğmak istedi.

Kaynanasını Virüs Bulaştıracağı İddiasıyla Öldürmeye Kalkan Damada 20 Yıl Hapis İstemi

Antalya'da koronavirüs teşhisiyle hastaneye yatırılan 83 yaşındaki Iraz M.'nin yanında refakatçi olarak kalan damadı Hasan B., kendisine virüs bulaştırmasından korktuğu kaynanasını yastıkla iki kez boğmak istedi. İkinci denemesi hastanenin güvenlik görevlisi tarafından cep telefonuyla görüntülenen Hasan B., cinayete teşebbüsten tutuklandı. Hasan B., 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

s-090f1d74e6dcb3c9c98ee0e4347f455d2b24cd
Olay, 16 Eylül günü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Pandemi 4 bölümünde meydana geldi. Iraz M., 13 Eylül'de üzerine sıcak su döküldüğü için hastaneye kaldırıldı. 16 Eylül'de ise Sağlık Bakanlığı'ndan aranan Hasan B., kaynanasının koronavirüse yakalandığını öğrendi.Hasan B., 'Kaynanam sürekli öksürüyor. Virüsü bana da bulaştırmasından korkuyorum' diyerek, yanında kalmak istemedi.

Güvenlik görevlisi fotoğrafladı

Refakat edecek başka kimse olmadığı için Iraz M.'nin yanında kalmaya devam eden Hasan B., iddiaya göre kaynanasını yastıkla boğmaya çalıştı. Durumu gören doktor, Hasan B.'yi odadan uzaklaştırıp, durumu hastane güvenliğine bildirdi. Hasan B., güvenlik görevlisi gelmeden yeniden odaya girip, kaynanasının yüzüne çarşaf örtüp, ağız-burun kısmına da yastık kapatarak beklemeye başladı. Bu sırada gelen güvenlik görevlisi, odada bu şekilde bekleyen Hasan B.'nin fotoğrafını çekti. Daha sonra hastaneden ayrılan Hasan B., ertesi gün evinde yakalanarak gözaltına alındı. Hasan B., çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

20 yıla kadar hapsi istendi

s-efb2d06e139b144cb0dd774f56495ee4a3e76b
Hasan B. hakkında "beden bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Hasan B.'nin 20 yıla kadar hapsi isteniyor.

"Kendimi korumak amacıyla çarşafla örttüm"

s-c1a60f32a9e8b59d8333933e5da70b8daffb6c
Hasan B. ise suçlamayı kabul etmeyerek, “Kaynanama 15 yıldır bakıyorum. 6-7 yıldır eşim hasta olduğu için bizzat onunla ben ilgileniyorum. Olay günü kaynanamın virüslü olduğunu öğrenince yanında kalmak istemediğimi doktoruna telefonla söyledim. Ancak doktor 'O zaman kayınvalidenin ilaçlarını yazayım, al eve götür. Evde kendin bak' dedi. Ben de evde bakamayacağımı söyledim. Biz konuşma yaparken yanlışlıkla telefon kapandı. Kayınvalidem yatakta çıplak şekilde yatıyordu. Ayrıca sürekli öksürdüğü için kendimi de korumak amacıyla çarşafla alın hizasına kadar örttüm. Fakat yastığı yüzüne örtmedim. Kafasının üst kısmına doğru koydum. Sonrasında ben de virüs bulaşma ihtimaline karşı test yaptırdım ve ardından evime gittim" dedi.Hastanede Covid-19 tedavisi gören Iraz M.'nin bir süre sonra yaşamını yitirdiği öğrenildi. Hasan B.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER