Kılıçdaroğlu: "Allah Aşkına Kendinize 'Bilim Kurulu' Demeyin Ya Bilime Ayıp"

Partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Ağır sorunların altında ezilen, çaresizliğini örtbas etmek için sağa sola saldıran, yapay gündemlerle toplumu meşgul etmek isteyen bir kişinin yönetimiyle karşı karşıyayız.

Kılıçdaroğlu:

Partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Ağır sorunların altında ezilen, çaresizliğini örtbas etmek için sağa sola saldıran, yapay gündemlerle toplumu meşgul etmek isteyen bir kişinin yönetimiyle karşı karşıyayız. Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle bir tabloyla karşı karşıyayız," dedi. Emekli amirallerin bildirisi ile ilgili tartışmalara da değinen Kılıçdaroğlu, "Ne darbesi kardeşim, emeklilerin darbe yaptığı nerede görülmüş" ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu konuşmasının bir bölümünde pandemi sürecine ilişkin eleştirilerde de bulunarak Bir de bilim kurulu var, Sağlık Bakanlığı'nın. Allah aşkına kendinize bilim kurulu demeyin. Bilime ayıp!" dedi. 

s-f8d2808202ca143b2a152fe58da41a7ac9280f
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle: 
"Sarayda lale devri yaşanıyor. Herkesin bir eli yağda bir eli balda. Ahali felaket vaziyette. Erdoğan esnafın önüne çıkıp dükkanına gidebilir mi? Hayatta gidemez. Belki 50 bin korumayla gider. Bu mudur devleti yönetmek? Bu mudur halkçı, milliyetçi olmak. Aynı şeyi Bahçeli'ye de soruyorum. Bahçeli de bu tabloya destek veriyor. Ülkücü kardeşlerimin ne yaptığını biliyorum. Çok rahatsız olduklarını da biliyorum. Bahçeli ayrı. Bütün bu yoksulluğun değirmenine su taşıyan kişidir. Emin olun bunlarda vicdan yok."

'Kendinize bilim kurulu demeyin...'

s-ebee4948c08d974b2d121b191e5b0058f9d92d
"Bir de bilim kurulu var, Sağlık Bakanlığı'nın. Allah aşkına kendinize bilim kurulu demeyin. Bilime ayıp! Ne dedikleri, söyledikleri belli değil. 4 Nisan itibariyle ABD'yi geçtik vaka sayısında. Dün 193 kişi hayatını kaybetti. Bunlar da resmi rakamlar. Nasıl yönetiliyor bu ülke? Bilim kurulu var! Hikâye tamamen. Orada oturanların hiçbirisinin bilimle ilgisi yoktur. Bilim kurulu dediğin senin koyduğun kurallara siyasi iktidar  uymuyorsa izzeti ikbal ile çekileceksin. Kuralları koydum buna uyuyorsan hayhay. Uymuyorsan beni burada göstermelik tutamazsın diyeceksin. Oturmuşlar oraya bilim kurulu ayrı havada, sağlık bakanı ayrı telden çalıyor. 100 bin kişi de ölse bunların umurlarında değil!"

Kılıçdaroğlu emekli amirallerin bildirisi üzerinden darbe senaryosu üretilmesine de tepki gösterdi.

Montrö Bildirisi'ne İmza Atan Emekli Amirallerin Lojman ve Koruma Hakları İptal Edildi! "Ne darbesi kardeşim. Ne paranoyası. Vay efendim Türkiye'de darbeciler var. Ne darbesi ya? Emekli büyükelçiler açıklama yaptı tık yok emekli amiraller açıklama yaptı vay darbe var. Ya emekliler dünyanın neresinde darbe yaptı? Tüm bunların üstünü örtmek için. Esnafın, çiftçinin derdi dile gelmesin. İşsizlik konuşulmasın. Milletin dikkatini bir yere çekelim. Koro halinde." JPMorgan Türkiye İçin Yıl Sonu Enflasyon Tahminini Yüzde 13,4'e Çıkarttı - BTK, Özel Bilgileri Çalındığı İddia Edilen 20 Milyon Türk Kullanıcı İçin Facebook'tan Bilgi Talep Etti - Rapçi Akon, Uganda'da 6 Milyar Dolara Kendi Fütüristik Şehrini İnşa Edecek
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER