Kılıçdaroğlu: Ayçiçeği fiyatı en az 16 TL olmalı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ayçiçeği tarlasında çiftçilerin sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu, tarlada şu açıklamayı yaptı: "Ürününe evladı gibi bakan çiftçiler ile birlikteyiz.

Kılıçdaroğlu: Ayçiçeği fiyatı en az 16 TL olmalı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ayçiçeği tarlasında çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Kılıçdaroğlu, tarlada şu açıklamayı yaptı:

"Ürününe evladı gibi bakan çiftçiler ile birlikteyiz. Pandemi ile birlikte tarımın ne kadar stratejik olduğu ortaya çıktı.

Türkiye'de her şeye aşırı zamlar yapıldı, çiftçi nasıl tarlasını ekeceğini bilemez hale geldi. Şimdi bereketli bir tarlanın önündeyiz, ton başına bir fiyat verilmesi lazım, alım fiyatının 16 lira olması lazım, destek hariç.

Eğer bu alım fiyatı deklare edilir ton başına alınırsa çiftçi bırakın kar etmeyi, önümüzdeki yıl  ekmeyi garantileyecektir. Ekmezse ne olur, çiftçiye veremediğiniz parayı dışarıya akıtacaksınız.

Çiftçimiz çalışkandır, tarlası bereketlidir, çiftçilerimiz kimseye minnet duymak istemiyor, mahçup olmak istemiyor.

Güven içinde şarkılar türküler söyleyerek tarlalarını eksinler. Bizler de sofralarımızda kendilerine teşekkür ederek kahvaltımızı edelim.

Bu ülkenin insanı sizin ne kadar değerli bir iş yaptığını biliyor, sizler gidince aç kalacağımızı hepimiz biliyoruz.  Sizi desteklemek bizim en temel görevlerimizden biridir."

Sözcü'den Sibel Gülersöyler'in haberine göre, tarla ziyareti sırasında Kılıçdaroğlu'na dert yanan bir üretici ise, “İklim krizi, tırtıl, yağışların az olması gibi sorunlar yaşadık, Trakya'daki barajların tamamlanması lazım ki biz tarlamızdan yüksek verim alalım. Bu ayçiçeği ekimini kıyaslayabilirsek, geçen sene Nisan ayında mazot 6.25 liraydı bu sene 21 lira, geçen sene 2.900 TL olan gübre bu sene 9 bin liraya yükseldi. Geçen sene 1.200-1.300 olan tohum çeşitleri bu sene 2.600'e kadar yükseldi. Destekleme 50 kuruş idi onun da 2 liraya yükselmesini bekliyoruz. Çiftçi kazanamazsa az eker, Robinson Crusoe'nin gemi beklemesi gibi tüm Türkiye'de Tekirdağ limanına gemi bekler” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: EYT'yi ısrar ettiğimiz için gündeme aldılar

 

Kılıçdaroğlu: Çiftçiye ÖTV’siz, KDV’siz mazot vereceğiz

 

Kılıçdaroğlu'ndan fındık alım fiyatı tepkisi

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER