Kılıçdaroğlu: Bir cumhurbaşkanı montajlara sığınamaz

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HaberTürk'ün canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle: "Hala enkazı kaldırılmayan olduğu yerleri gördü.

Kılıçdaroğlu: Bir cumhurbaşkanı montajlara sığınamaz

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HaberTürk'ün canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Hala enkazı kaldırılmayan olduğu yerleri gördüm. Yapılacak çok iş var. Seçim sürecinde orası unutulur gibi oldu. Yaz ayları geldi, ciddi sorunlar çıkabilir. İktidarın burayla ilgili bir şeyi yok. Pek çok sorun var. Sorunlarla ilgilenen iktidar yok. Erdoğan istiyorsa beraber gidebiliriz, vatandaşı dinleyebiliriz. Arada bir miktar para veriyorlar. Bunlar doğru değil, sağlıklı ve tutarlı kararlar alınmalıdır.

"Şu konularda uzlaştık diye bir tablo yok"

Yarın 11'de açıklayacağız. Ortaklaştığımız konu Türkiye'nin bugün içinde olduğu durum. Sığınmacılar, terör, anayasanın ilk 4 ve 66. maddesi var, yolsuzluklar var. Görüşme trafiği sonlanmadı. Diğer bileşenlere şu konularda uzlaştık diye bir tablo yok. İttifak'ın genel başkanlarını da büyükşehir belediye başkanlarını da doğal olarak bilgilendireceğim. Zaten kamuoyu bilecek. 

"Gidişten rahatsızız, değişmesini istiyoruz"

Hemen oturup anlaşma yaptık değil. Görüşmeler devam ediyor. Ümit Bey ile 3 kez yan yana geldim. Bugün de bir araya geldim. Tamamen ülke çıkarları üzerine mutabakat çalışması var. Biz de onlar da gidişten rahatsızız, değişmesini istiyoruz.

"Daha önce size destek verenler sizin köleleriniz değil"

Oylar bir kişiye gitmez, hedefe gider; beklenti kişiye özgü değil. O zaman insanları robot olarak düşünürsünüz. Daha önce size destek verenler sizin köleleriniz değil. Siyaseten bir kişi durduğu yeri bilmeli. Bu ahlaki bir şeydir. Sahte maskeler düştü. 

"Sağlıklı ekonomi politikası istiyorsanız Kılıçdaroğlu'na vereceksiniz"

Birinci turda sonuç alacağımızı düşünüyorduk ama iki taraf da beklenen sonucu alamadı. Şimdi 2 lider var ve tek bir oy pusulası ve seçime gideceğiz. Bu bir referandum. Siz anayasanın ilk 4 maddesini değiştirmek istiyorsanız Erdoğan'a vereceksiniz. Kadın haklarının kısıtlanmasını istiyorsanız Erdoğan'a vereceksiniz. Sığınmacılar Türkiye'de kalsın, yenileri de gelsin diyorsanız Erdoğan'a vereceksiniz. 2 yıl içinde kendi ülkelerine göndereceğim diyorsanız Kılıçdaroğlu'na vereceksiniz. Dolar 30 liraya çıksın, fakir kitle olarak daha da büyüsün istiyorsanız Erdoğan'a vereceksiniz, daha sağlıklı ekonomi politikası istiyorsanız Kılıçdaroğlu'na vereceksiniz. 

"600 milletvekili götüreceğimiz tüm yasalara evet diyecekler"

Hiçbir dezavantaj yok, tam tersine Türkiye için büyük bir yarar. Parlamentoyu ve AK Parti'yi rahatsız edecek neden kanun götürelim. Hepsi toplumun yararına olacak. Her kuruşun denetimi yapılacak, bize neden itiraz etsinler. Bu konuda hiç kimse en ufak bir endişeye kapılmasın. 600 milletvekili götüreceğimiz tüm yasalara evet diyecekler. 

"Bir cumhurbaşkanı montaj yapamaz, montaja sığınamaz"

Bir seçim kampanyasının iktidar tarafından bu kadar kirli, kötü, bu kadar yalana dayalı bir kampanya olduğunu hiç düşünmedik. Bana söyler misiniz, vicdanı olan tüm vatandaşlarıma soruyorum. Ya nasıl olur da beni Kandil'de, ben gideceğim de ortak video düzenleyeceğiz. Hayatımın bütün evresinde teröre karşı çıkan birisi için bu kadar ahlaksız, bu kadar düzeysiz bir şey nasıl yapılabilir. Sahte video üreten kişiye ne denir, sahtekar denir. Devletin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan bir kişi nasıl sahtekarlık yapabilir? İnsanda biraz ahlak olur. Bunlarda Allah'a inanç da yok. Kandil'in anahtarı senin cebinde, beni neden suçluyorsun? Bir montajı nasıl gösterirsin. Bir insanda ahlak erdem olmaz mı? Sen buna nasıl izin verirsin? Bir cumhurbaşkanı montaj yapamaz, montaja sığınamaz. 

"Tank Palet fabrikasını Katar'a neden sattın dedik"

Teröristlerin yaptığı açıklama benim işime mi yarar Saray'ın işine mi; onları Saray konuşturuyor. Gidip görüştüklerini bilmiyor muyum? İHA-SİHA üretimine biz karşı mı çıktık. Tank Palet fabrikasını Katar'a neden sattın dedik. 

"Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım"

Bunlar Türkiye'yi devlet olmaktan çıkardılar. Geri kabul anlaşmasını neden imzaladın. Sınır diye bir şey kalmadı. 'Hudut namustur' tabelalarını kaldırsınlar, bir anlamı kalmadı. Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım.

"Rahmetli Ecevit bunlara biten bir terörü devretmişti"

Seçmen sandığa gitmeli, oyunu kullanmalı. Eğer seçmen kendi evlatlarını düşünüyorsa, hayat pahalılığını görüyorsa, kendilerine montajlı videolarla yalan söyleniyorsa, vicdan sorgulaması yapması lazım. Bu anlayışı değiştirmesi lazım. Rahmetli Ecevit bunlara biten bir terörü devretmişti.

"Bu kadar kötülüğe bulaşan birisi siyasetçi olmamalı"

2 buçuk milyon çok büyük bir rakam değil, rahatlıkla kapatılacak, göreceksiniz. Devlet soyuldu. Bu zengin devlet resmen soyuldu. Halka doğru bilgi verme amacıyla kurulan bir organ nasıl olur da bir partinin arka bahçesine dönüşebilir. Nasıl olur da bir gerçeği saklamak için bir başka kılıf uydurmaya kalkar. Hangi yüzle bir daha toplumun önüne çıkacaksınız, yüzünüzde astar olması lazım. Ben dürüst bir adamımım, doğru bir insanım diyemezsiniz. Bu kadar kötülüğe bulaşan birisi siyasetçi olmamalı.

"YSK'nın reddetmesine rağmen polisler sandıklardan bilgi aldı"

Bazı sandıklarda görevlimiz yoktu, orada İyi Partili sandık görevlisi vardı. Türkiye genelindeki bütün sandıklarda müşahidimiz vardı, bunların yetersiz olduğunu gördük. Verileri bilgisayara girişte aksaklık yaşandı. Anadolu Ajansı önce iktidar partisinden gelen oyları verir sonra aşama aşama verir. 2 kez İçişleri Bakanlığı kendi kurduğu yapıya bilgi aktarmayı istedi, YSK reddetti buna rağmen polisler sandıklardan bilgi aldı.

Oy oranını tartışmıyoruz. Zaten ikinci tur başladı, hedef ikinci turu almak.

Ümit Özdağ'dan 'anlaşma' sinyali

 

Akşener: Uzlaşacaklarına eminim

 

Kılıçdaroğlu: 5 yıl ödemesiz, 20 yıl vadeli kredilerin sözleşmeleri yapıldı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER