Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı Eleştirdi: 'Lebalep Dolu Salonlarla Övündü, Şimdi Tüm Şehirler Yeniden Kırmızıya Döndü'

CHP grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP kongrelerindeki kalabalıkla övünmesini eleştirerek, "Sonra lebalep dolu salonlarla övündü.

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı Eleştirdi: 'Lebalep Dolu Salonlarla Övündü, Şimdi Tüm Şehirler Yeniden Kırmızıya Döndü'

CHP grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP kongrelerindeki kalabalıkla övünmesini eleştirerek, "Sonra lebalep dolu salonlarla övündü. Şimdi tüm şehirler yeniden kırmızıya döndü." dedi.

s-96c4aa9bbf49f9f8870d954f86e7c0258fcc1a
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde:
"Devleti yönetenler eleştirilere tahammül etmek zorundadır. Eleştirilen bir iktidar eksiğinin ne olduğunu öğrenir. Eleştirdi diye bir insanı hapse atmak çağdaş devletlerde söz konusu değildir.Yönetim organizasyonun başında iktidar vardır. Kurallar çerçevesinde devleti yönetir. Ancak devlet bilgiyle, gelenekle, ilimle, irfanla yönetilir. Devlet ahlak ve adaletle yönetilir. Devlet kinle ve öfkeyle yönetilmez…"

'Devleti yöneten birinin 13 uçağı olmaz'

s-b44cd0abbeb3e67cbb28bba4a182fcf8afb15d
"En saygın devletlerde, devleti yönetenlerden herhangi birinin 13 uçağı yoktur. Devleti yönetenler görkemli işlerden kaçınmalıdırlar. İsrafa batmamalıdırlar. Devleti yöneten birinin 13 uçağı olmaz. 13 uçak demek milyonlarca kişinin hakkını gasp etmek demektir. Devleti yönetenin mütevazı bir yaşamı olmalıdır… “Her kuruşun hesabını vermek” demek “Millete saygı duymak” demektir."

'AKP 10 milyon işsiz yarattı'

s-42f8b7bb939903bff4b10ee50a002e14a29aeb
"İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Üniversiteyi bitirip iş bulamayan bir kişinin derdini kim bilebilir? Devleti yönetenler, eğer işsizlik bütün kötülüklerin anası ise, gençlere iş bulmak zorundadır. ÇAYKUR’un 210 kişilik kadrosuna 23 bin kişi başvurmuş. Bu tablodan memnun musunuz? Bu ülkenin evlatları hepimizin evlatları. AKP 10 milyon işsiz yarattı. 10 milyon hanede huzur yok demektir."

'Mahkemeler adalet dağıtmıyor'

s-387d19859f0d52d2a319833c0d24f85d5f8886
"Devleti yönetenler dış politikada Türkiye’nin çıkarlarını korumak zorundadır. Mısır’la kavgalı, Suriye’yle kavgalı, ne oldu? Suriyeliler için 40 miyar dolar harcadınız. İdlib’te şehitlerimiz oldu hesabını dahi soramadılar. Bu mudur devletin itibarını korumak?Yargıya müdahale ettiğiniz an, devlette çürüme başlar. Vatandaş yargıya inanmamaya başlar. Bu mahkeme adalet dağıtmıyor der, bu hakimler adil değildir der. Bir siyasi parti lideri mahkemelere hakim tayin etmemelidir. Aksi halde devlette çürüme başlar!Devleti yönetenler işi ehline verirler. Adamın dünyadan haberi yok, işi bilmiyor ama iş ona veriliyor. Adam yandaş. Bu zengin ülke böyle bir avuç insan tarafından soyuluyor."

'Muhtar kardeşlerime sesleniyorum. Sizin hakkınızı sonuna kadar savunacağım. Hem yardımcı personel hem bütçe vereceğim.'

s-f22f0bd2191e4cf8de3c050891e45e7506bc84
"Devleti yönetenler işi ehline verirler. Adamın dünyadan haberi yok, işi bilmiyor ama iş ona veriliyor. Adam yandaş. Bu zengin ülke böyle bir avuç insan tarafından soyuluyor.Biz muhtara yardımcı personel vereceğiz. Muhtarı küçümsüyorlar. Muhtar kardeşlerime sesleniyorum. Sizin hakkınızı sonuna kadar savunacağım. Hem yardımcı personel hem bütçe vereceğim.Kamu ve özel bankalara çiftçilerin borcu 134 milyar lira. Tarım krediden aldıkları borç 8 milyar lira. Bu çiftçilerin borcu yapılandırılmadı, 153 firmanın borcu yapılandırıldı. Niçin? Çünkü bu 153 firma yandaş."

'Ülkeyi kıpkırmızı hale getirdi'

s-afe429a9f554aa41a7be23e943de45f65380c8
"Her kesimin sorunu var. Devletin yöneten insanlar söylem ve eylemleriyle topluma örnek olmalıdır. “Pandemi var, sosyal mesafeyi koruyalım” dedi. Sonra lebalep dolu salonlarla övündü. Şimdi tüm şehirler yeniden kırmızıya döndü. Kar yağdı mikroplar öldü diyordu, ülkeyi kıpkırmızı hale getirdi. Akla bakın Allah aşkına! Şimdi kapanma başlıyor. Esnaf kardeşim, sana sesleniyorum: Bu tabloyu senin vicdanına havale ediyorum. Sen bu ülkenin orta direğisin!" Avrupa'da Kovid-19 Önlemleri Tartışılıyor: Gece Sokağa Çıkma Kısıtlaması İşe Yarıyor mu? - Yıllardır Hapis Hayatı Yaşıyordu... Evin Girişine Asansör Yapıldı, 6 Yıl Sonra Dışarı Çıktı - Uzmanlardan Balon Balığı Uyarısı: 'Zehri Ne Pişirildiğinde Ne de Kaynatıldığında Gidiyor'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER