Kılıçdaroğlu: 'Hemen Asker ve Polisimizi Afganistan’dan Çekin'

Radikal İslamcı örgüt Taliban, Afganistan'ın başkenti Kabil'i kuşatmış durumda.

Kılıçdaroğlu: 'Hemen Asker ve Polisimizi Afganistan’dan Çekin'

Radikal İslamcı örgüt Taliban, Afganistan'ın başkenti Kabil'i kuşatmış durumda. Ülke yönetiminin her an Taliban'ın eline geçebileceği belirtiliyor. Batılı ülkeler temsilciliklerini birer birer tahliye ederken Kabil Havalimanı'nı koruyan Türk askerlerinin durumu endişe yaratıyor.

s-4c9281c065658aabb886d3447576a293595f09
Afganistan'da Taliban başkent Kabil'in kenar mahallelerine girerken, Afganistan İçişleri Bakanlığı yönetimin devri için müzakerelere başlanacağını duyurdu.Taliban, savaşçılarına Kabil kapılarında beklemeleri, şiddete başvurmamaları ve kenti terk etmek isteyenlere izin verilmesi yönünde talimat verdiğini açıklamıştı.

Detaylar için

Başkent Kabil'i Kuşatan Taliban, Afganistan'da Yönetimi Ele Alıyor! -

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Taliban'ın Kabil'e ulaşmasının ardından sosyal medya hesabından iktidara seslenerek, "Hemen asker ve polisimizi Afganistan'dan geri çekin. Mehmetçik sadece milletimizin çıkarlarına hizmet eder!" ifadelerini kullandı.

İktidara çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Başkalarının arkasına bakmadan kaçtığı yere, askerimizi kurban etmeyeceğiz. O gayri resmi masalarda verilen şahsi sözlerin kıymetiharbiyesi yoktur.

İktidara sesleniyorum, hemen asker ve polisimizi Afganistan’dan geri çekin. Mehmetçik sadece milletimizin çıkarlarına hizmet eder! Ayrıca halkımıza sesleniyorum; yeni döneme giriyoruz. Göç riskini gören Batı, Erdoğan ile masaya oturmaya çalışacaktır. Hatta Erdoğan'ın seçim kazanması için bolca dua edecektir. Buna izin vermeyeceğiz. Pazarlık öncesi halktan onay alınması şarttır. Gelsin sandığa, alsın onayını.”

CHP İstanbul Milletvekili eski diplomat Ünal Çeviköz de paylaştığı mesajda, "Askerlerimiz de artık en kısa zamanda çekilmeli" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER