Kılıçdaroğlu ile Özdağ anlaştı iddiası

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yaptığı ilk açıklamada "Mutabakat metnini Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na sundum.

Kılıçdaroğlu ile Özdağ anlaştı iddiası

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yaptığı ilk açıklamada "Mutabakat metnini Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na sundum. Millet ittifakı paydaşlarının onayını alması gerektiğini ifade etti. Kendisi, yarın saat 11.00’de yapacağım basın toplantısına kadar, Millet İttifakı'nın umarım olumlu cevabını iletecek" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bugün yeniden bir araya geldi.

İddiaya göre iki lider anlaşma sağlayarak, toplantıda ortak metin üzerine çalıştı.

ÖZDAĞ'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Görüşmenin ardından Twitter hesabından bir açıklama yapan Ümit Özdağ, şunları kaydetti:

"Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçiliği zemininde kurulan Zafer Partisi'nin Genel Başkanı olarak, kuruluş ilkelerini koruma (Anayasa 1-4 Md. Ve 66 Md.) ve terörle etkin mücadele için gerekenlerin yapılması, 13 milyon sığınmacının geri dönmesinin sağlanması ile ilgili şartları içeren, Türkiye Cumhuriyetini daha ileri taşıma gayesiyle oluşturduğumuz mutabakat metnini, iş birliği esasları çerçevesinde CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na sundum. Millet ittifakı paydaşlarının onayını alması gerektiğini ifade etti. Kendisi, yarın saat 11.00’de yapacağım basın toplantısına kadar, Millet İttifakının umarım olumlu cevabını iletecek. Büyük Türk Milleti’ne arz ederim."

SİNAN OĞAN TEPKİSİ

Dağıldığı resmen açıklanan ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın, ikinci turda Erdoğan'a destek kararını açıklamasının ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Twitter hesabından yeni bir paylaşım yapmış ve şunları söylemişti:

"Sayın Sinan Oğan’ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi’ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır. Zafer Partisi adına açıklama yarın saat 11.00’de benim tarafımdan yapılacaktır."

Özdağ-Kurtulmuş görüşmesine dair açıklama

 

Ümit Özdağ 'ikinci tur' için partisinin kararını açıklayacak

 

Kılıçdaroğlu-Özdağ görüşmesi sonrası açıklama

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER