Kılıçdaroğlu’ndan ’14 Mayıs’ açıklaması: Söz milletin olacak!

Türkiye Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonunu (TÜRKONFED) ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmesinin ardından gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmelerinden öne çıkanlar: GÜZ.

Kılıçdaroğlu’ndan ’14 Mayıs’ açıklaması: Söz milletin olacak!

Türkiye Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonunu (TÜRKONFED) ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmesinin ardından gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmelerinden öne çıkanlar:

GÜZEL BİR TÜRKİYE İNŞA EDECEĞİZ

Sözcü'den Batuhan Serim'in haberine göre Kılıçdaroğlu, Bütün sorunları çözülebilir. Akılla, mantıkla, bilgiyle, birikimle çözülebilir. Bozulan bir devlet yapısı var. Çürüyen bir yapı var. O yapının da süratle inşa edilmesi lazım.

Altı liderin bu konuda kararlı olduğunu ve Türkiye’yi de aydınlığa çıkaracağını, dolayısıyla kimsenin karamsar bir atmosfer var diye endişeye kapılmaması gerektiğini söyledim.

Gerçekten Türkiye büyük güzel bir ülke ve dolayısıyla iyi kadroları var. Bugün o kadrolar her ne kadar biraz devre dışıysa da o kadrolar yeniden yönetime geldiği zaman devlete liyakat sağlamış olacağız ve güzel bir Türkiye inşa edeceğiz.

Kılıçdaroğlu, açıklamasının ardından bir basın mensubunun af konusu sorması üzerine şu ifadeleri kullandı:

Önce bu konuyu altı liderin konuşması lazım, ondan sonra benim bu konuda düşüncelerimi ifade etmem lazım.

MİLLET İTTİFAKI DA ZATEN BUNU İSTİYOR

Kılıçdaroğlu, seçim tarihinin sorulması üzerine de, “14 Mayıs olarak ifade ediyorlar. Bizim açımızdan bir sorun yok. 14 Mayıs olunca, ‘yeter söz milletin dedik.’ Millet İttifakı da zaten bunu istiyor. Yeter söz milletin olacak” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Sayıştay açıklaması

 

İçişleri Bakanlığı'ndan Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrı

 

Kemal Kılıçdaroğlu ABD'ye gitti

 

CHP'den seçim ittifakı açıklaması

 

CHP'den seçim boykotu ve aday açıklaması

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER