Kılıçdaroğlu Sel Bölgesinde: 'Doğa Tahribatının Yol Açtığı Tabloyla Karşı Karşıyayız'

Sel felaketinin yaşandığı Sinop'un Ayancık ilçesinde incelemelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yüz yıl önce yapılan köprüler doğayı bilen insanlar tarafından tasarlanmış ve yapılmıştır.

Kılıçdaroğlu Sel Bölgesinde: 'Doğa Tahribatının Yol Açtığı Tabloyla Karşı Karşıyayız'

Sel felaketinin yaşandığı Sinop'un Ayancık ilçesinde incelemelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yüz yıl önce yapılan köprüler doğayı bilen insanlar tarafından tasarlanmış ve yapılmıştır. Yeni yapılan köprüler ise doğayı bilmeyen, geleceği bilmeyen öngöremeyen kişiler tarafından tasarlanmıştır" dedi.

s-88846fb3286b23827e48b6ed109979c1e334a3
Çalışmalar hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, selden etkilenen yerlerin afet bölgesi ilan edilmesini "doğru bir karar" olarak nitelendirdi.Selden etkilenen esnaf için faizsiz kredi açılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, çalışamaz duruma gelen iş yerlerindeki çalışanların da unutulmaması gerektiğini kaydetti.

"Doğa tahribatının yol açtığı tabloyla karşı karşıyayız"

s-8597e8fca7fff23e5f677383974b30a521e651
İklim değişikliğine karşı önlemlerin alınması gerektiğini de vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Doğa tahribatının yol açtığı tabloyla karşı karşıyayız. Aslında iklim değişikliğinin, hangi sonuçları doğuracağını on yıllardır bilim insanları, yöneticiler biliyorlar, raporluyorlar, okuyorlar. Eğer biz iklim değişikliğinin ortaya koyacağı tablonun önlemini almazsak bu tür sorunlarla karşı karşıya kalacağız. 51 canımız hayatını kaybetti son rakamlara göre. Son derece üzgünüz. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Yüz yıl önce yapılan köprüler doğayı bilen insanlar tarafından yapılmıştır"

İklim değişikliğinin getireceği felaketleri bilim insanlarının bildiği gibi ülkeyi yönetenlerin de bilmesi gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Ülkeyi yönetenler eğer iklim değişikliği raporlarını dahi okumamışlarsa sağlıklı, tutarlı karar alamazlar. İklim değişikliklerinin getirebilecekleri değişiklikleri, dikkate alarak önlem almaları lazım. Eğer önlem alırlarsa bu tür olaylar meydana geldiğinde de sorun kendiliğinden çözülür. Karadeniz'i bilenler çok iyi bilirler. Karadeniz'in bütün nehirlerinde kemer şeklinde köprüler vardır. Bu köprüler neresinden bakılırsa 100 yıllıktır, 150 yıllıktır, 200 yıllıktır. Bu köprülerden hiçbirisi sel dolayısıyla yıkılmadı. Ama yeni yapılan köprüler şurada da görüyorsunuz hepsi, yıkıldı. Yüz yıl önce yapılan köprüler doğayı bilen insanlar tarafından tasarlanmış ve yapılmıştır. Yeni yapılan köprüler ise doğayı bilmeyen, geleceği bilmeyen öngöremeyen kişiler tarafından tasarlanmıştır. Eğer Karadeniz'i iyi tanımak istiyorsanız, Karadeniz'den yaşlı birisini dinleyin. O size bütün gerçekleri, alınması gereken önemleri anlatacaktır. Kriz ortaya çıktıktan, insanlar hayatını kaybettikten sonra önlem almanın bir yararı yoktur. Önlem başlangıçta alınacaktır ki insanlar hayatlarını kaybetmesinler." Bakan Soylu: 'Kastamonu ve Sinop'ta Toplam 77 Kayıp İhbarı Var' - Bilanço Ağırlaşıyor: Sel Felaketinde Can Kaybı 58 Oldu - Uzmanı Anlattı: Bozkurt’u Yok Eden Ezine Çayı Nasıl Afete Yol Açtı?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER