Kiralık Evin Esrarı: Buzdolabından Onlarca Fare Ölüsü Çıktı

İranlı bir iş insanı, kiraladığı eşyalı bir evde hayatının şokunu yaşadı.

Kiralık Evin Esrarı: Buzdolabından Onlarca Fare Ölüsü Çıktı

İranlı bir iş insanı, kiraladığı eşyalı bir evde hayatının şokunu yaşadı. Mutfak alışverişi yapan iş insanı, erzakı buzdolabına yerleştirirken onlarca fare ölüsüyle karşılaştı. Eve giden AFAD, UMKE ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün özel ekipleri fareleri incelemek için laboratuvara götürdü.

s-8a6776cdf14405e45f3767f9129a5e0161d878
Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, İstanbul’da yaşayan İranlı bir iş insanı Bahçeşehir’deki lüks bir siteden eşyalı bir daire kiraladı. Gerekli işlemleri tamamladıktan sonra daireye yerleşti. Önceki gün de mutfak alışverişi yaptı. Öğlen saatlerinde eve döndü. Aldığı erzakı buzdolabına yerleştirmek ve kendine de kahvaltı hazırlamak için mutfağa gitti. Aldıklarını dolaba yerleştirmeye başladı. Buzluğa yöneldiği anda poşetleri fark etti. Önce ne olduğunu anlayamadı. Dışarı çıkardığında ise poşetlerde gayet özenle yerleştirilmiş farelerin olduğunu anladı.

AFAD alarma geçti

s-5cc8c3e1eb13474779a460143fef900f8d872b
Hemen belediyeye ve polise haber verdi. Fareler ‘kobay’ olarak bilinen türlere benziyordu. ‘Virüs’ veya kimyasal etki şüphesi ortaya çıktı. O yüzden AFAD, UMKE ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü durumdan haberdar edildi. Bu kurumlardan özel teçhizatlı ekipler geldi. Özel kıyafetler içindeki uzmanlar fareleri teslim aldı.

"Piton için olabilir"

s-06a4d6900d06d0b2d56d1de51c940cf8aa8c6e
Polis soruşturma başlattı. Evin sahibi ilk ifadesinde evi daha önce kiralayan kişinin de yabancı uyruklu olduğunu, evde piton beslediğini, farelerin bu yılanı beslemek için saklanmış olabileceğini söyledi. İranlı iş insanı ise Hürriyet’e “Yeni kiralamıştık. Mutfak alışverişi yaptık. Aldığımız erzakı dolaba yerleştirmek için açtığımızda buzlukta bu farelerle karşılaştık. Ne olduğunu anlayamadık, çok şaşırdık. Hemen polise ve belediyeye haber verdik” dedi. Fareler laboratuvarda incelemeye alındı. Soruşturma devam ediyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER