KKTC'de 75 gün sonra ilk koronavirüs vakası tespit edildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 75 günün arkasından öncelikle yeni müşteri koronavirüs (Kovid-19) vakasına rastlandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne girişlerin başlaması ile birlikte 75 günün ardındaki 1 yeni koronavirüs (Kovid-19) vakası tespit edildi.

KKTC'de 75 gün sonra ilk koronavirüs vakası tespit edildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 75 günün arkasından öncelikle yeni müşteri koronavirüs (Kovid-19) vakasına rastlandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne girişlerin başlaması ile birlikte 75 günün ardındaki 1 yeni koronavirüs (Kovid-19) vakası tespit edildi. Mersin'in Taşucu Limanı'ndan gemiyle adaya gelen bir yolcuda koronavirüse rastlandı. KKTC Sıhhat Bakanı Ali Pilli yaptığı yazılmış açıklamada, Türkiye'den gelen 434 yolcuda yapılan testler sonucunda KKTC'ye deniz yolu ile gelen yolcular arasından 1 pozitif olgu saptama edildiğini bildirdi.

SON 24 SAATTE 803 DENEME YAPILDI

Son 24 saat içerisinde yapılan toplam deneme sayısının 803 olduğunu bildiren Bakan Pilli, "803 testten 434 test sonuçlanmıştır. 369 test sonucu üstünde egzersiz yapılmaya devam edilmektedir. 434 test, deniz yolu ile gelen yolcular ve KKTC'den yurt dışına dışarı giden yolculara üretilmiş olan testlerdir. 369 deneme ise hemen şimdi sonuçlanmamış ve hava yolu ile ülkemize gelen yolculara yapılmıştır" dedi.

BİR POZİTİF OLGU TESPİT EDİLDİ

Bakan Pilli, "Yapılan 434 testin sonucunda deniz yolu ile gelen yolcular arasından 1 artı olgu saptama edilmiştir. Bu birey sağlık personeli göre alınarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi karantina bölümünde müşahede aşağı alınmıştır. Yapılan çalışmaların arkasında vakanın bağlantı ettikleri tespit edilmiş olup Sıhhat Bakanlığı kadar karantina otellerinde gözetim altına alınacaktır" ifadelerini kullandı.

KKTC'de 75 gün sonra ilk koronavirüs vakası tespit edildi

Kaynak: İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER