Kocaeli'de Skandal: Tescil Edilmiş Tarihi Bina Yerle Bir Edildi

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde Anıtlar Kurulu tarafından tescil edilmiş tarihi bina, kimliği belirsiz kişiler tarafından yıkıldı... Kiralık iş makineleri tarafından yıkıldıDHA'nın aktardığı bilgiye göre, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan, Anıtlar Kurulu'nca tescillenmiş bi.

Kocaeli'de Skandal: Tescil Edilmiş Tarihi Bina Yerle Bir Edildi

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde Anıtlar Kurulu tarafından tescil edilmiş tarihi bina, kimliği belirsiz kişiler tarafından yıkıldı...

Kiralık iş makineleri tarafından yıkıldı

s-50cd4b8ead77c1df59b57c3a541fdc971fb110DHA'nın aktardığı bilgiye göre, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan, Anıtlar Kurulu'nca tescillenmiş bina yıkıldı.Yaklaşık 50 yıllık pancar deposunun, kiralık iş makineleri tarafından yıkıldığı öğrenildi. Ancak iş makinesini kiralayanlar henüz tespit edilemedi.

'Tarihimizi yansıtan kıymetli bir bina'

s-a6bfe3a2bafbbda0aa5a6c611afe6c38e46729Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, olayla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:
''Cumartesi günü, yıkanın belli olduğu ama yıktıranın belli olmadığı bir olayla buranın yıkıldığını öğrendik. Öğrenir öğrenmez, belediyemizdeki hem imar, hem zabıta, hem teknik arkadaşlarımızın tamamı gelip oraya müdahale etti.Burası Adapazarı Şeker Fabrikası'na ait bir alan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin de kamulaştırmayla ilgili bir davası burada devam ediyor. Ayrıca, Anıtlar Kurulu tarafından tescilli bina ilan edilmiş, tarihimizi yansıtan kıymetli bir eser. Ancak, cumartesi günü burayı tamamen yıktılar.''

'Biz burayı sanat merkezi yapmayı çok arzuluyorduk'

s-b9b9258819a65f099183860931fba382b9e4dfOlay ortaya çıkar çıkmaz, emniyet güçlerine ve büyükşehir belediyesine intikal ettirildiğini ifade eden Kocaman, "Emniyetten arkadaşlarımız gereken tahkikatı yürütüyorlar. Çok yeni bir olay, henüz neticeye varmadı. Ancak çalışmanın sonucunda bu güzel yapıya zarar verenlerin tespit edileceğine ve cezalandırılacağına sonuna kadar inanıyorum.Kartepe Belediyesi olarak biz burayı sanat merkezi yapmayı çok arzuluyorduk. Burayı restore ettirecektik. Öyle bir imkân olması da söz konusuydu." dedi.

'İçimiz yanıyor'

s-4081c9324d8455940fd4ad742486947a7dd6e0Tarihi binanın yıkılmasından duyduğu üzüntüyü paylaşan Başkan Kocaman, şu ifadeleri kullandı:
''Biz burayı ‘Pancar Sanat Merkezi’ adı altında halkımızın kullanımına ve hizmetine sunacaktık. Tabii halen vazgeçmiş değiliz. Hukuki süreci takip ettikten sonra yine Büyükşehir Belediyemizle birlikte gereken çalışmaları yapacağız. Süreci takip ettikten sonra duruma bakacağız. Ama çok büyük bir üzüntü içerisindeyiz. İnanın içimiz yanıyor''
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER