Kocasını Öldürdüğünü Mezarının Başına İtiraf Etti

Ümraniye'de Hasan Akman erkek kardeşi Ecevit Akman tarafından silahla başından vurularak öldürüldü.

Kocasını Öldürdüğünü Mezarının Başına İtiraf Etti

Ümraniye'de Hasan Akman erkek kardeşi Ecevit Akman tarafından silahla başından vurularak öldürüldü. Tutuklanan cinayet zanlısı Ecevit Akman'ın ifadesinde, cinayeti kendisiyle ilişkisi olduğunu iddia ettiği yengesi A. Akman ile planladıklarını söylediği öğrenildi. A. Akman'ın da  defnedildikten bir gün sonra kocasının mezarı başında, eşinin ölümüne neden olduğunu itiraf ettiği görüntüler ortaya çıktı.

s-2665ac3de98c416c7b183c469d4f70515487fd
Görüntülerin öldürülen Hasan Akman’ın yeğeni tarafından gizlice cep telefonu kamerasına kaydedildiği iddia edildi.Görüntüler üzerine savcılıkta ifadesi alınan A. Akman, vicdan azabı çektiğini belirterek, “Her ne kadar başta kocamı ortadan kaldırmak için Ecevit ile plan yapsak da olay günü öldürmemesini söyledim” dediği öğrenildi.Denetimli serbestlik hükümleri uygulanarak serbest bırakılan A. Akman’ın, polis merkezine imza atmaya gitmediği ve ortadan kaybolduğu öğrenildi. Öldürülen Hasan Akman’ın ablası ve ağabeyi, gelinlerinin de cezalandırılmasını istedi.

Neler yaşandı?

s-706b15b91a8b1340bb28fea642811a5cc7e82a
Olay, Cemil Meriç Mahallesi’nde 20 Haziran’da meydana geldi. İddiaya göre, Hasan Akman (41), kardeşi Ecevit Akman tarafından silahla başından vurularak öldürüldü. Olayın ardından gözaltına alınan Ecevit Akman, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Yengem ilişkimizi gizlice videoya çekmiş"

Cezaevine görüşe giden ailesine cinayeti anlatan Ecevit Akman'ın, alkollü iken, yengesiyle ilişkiye girdiğini, onun da bunu gizlice videoya çekerek, ağabeyine izletmekle tehdit ettiğini ileri sürerek, “Ben de ağabeyimi öldürdüm” dediği öğrenildi.

"Önce plan kurduk ancak sonra vazgeçtim"

Cinayet itiraf görüntülerinin ardından cumhuriyet savcısına da ifade veren A. Akman, “Çok pişmanım. Ecevit ile olan ilişkimizi de ailesine anlattım. Yaklaşık 2 yıldır Ecevit ile ilişki yaşıyorduk. Eşim cezaevinden çıkıp eve döndüğünde Ecevit ile olan ilişkimden pişmanlık duydum. Bunu Ecevit’e anlatınca, Hasan’ı öldüreceğini söyledi. Ben ona yapmamasını söyledim. Sonra Ecevit, Hasan’ı öldürdü. Her ne kadar Ecevit ile ilişkimizden dolayı, kocam Hasan’ı ortadan kaldırmak için Ecevit ile plan yapsak da daha sonra ben vazgeçtim. O kendisi öldürdü. Ben ‘yapma’ dememe rağmen” dediği öğrenildi.

"Mutlaka tutuklanması gerekiyordu"

s-cb1e1dc071adde994edf6be5afd064ad238b1d
Olayla ilgili konuşan Avukat Ozan Kayahan, 
“Hasan, eşi A.’nın tahrikiyle diğer kardeşi Ecevit tarafından öldürülmüştür. A., cinayeti de itiraf etmiş ancak denetimli serbestlik verildi. Şu anda da firardadır. Hatta mezara karşı itiraf görüntüleri de mevcut. Bunu da dosyaya sunduk. Bu kararı verenlerle ilgili hukuki süreci de başlattık. Mutlaka tutuklanması gerekiyordu” diye konuştu
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER