Konya'da Çinli Turist Corona Virüsü İddiasıyla Karantinaya Alınmıştı: Valilikten Açıklama Yapıldı

'Corona virüsü' olabileceği şüphesi üzerine özel oda hazırlanarak karantina altına alınan Çinli turiste, vertigo teşhisi konulduğu açıklandı.

Konya'da Çinli Turist Corona Virüsü İddiasıyla Karantinaya Alınmıştı: Valilikten Açıklama Yapıldı

'Corona virüsü' olabileceği şüphesi üzerine özel oda hazırlanarak karantina altına alınan Çinli turiste, vertigo teşhisi konulduğu açıklandı. Konya Valiliği tarafından hastanın tanıyla ilgili tedavilerinin ve izlemin devam ettiği duyuruldu.

s-0b9d46a13044af1edda956eca70c19b34ec2bc
DHA'nın aktardığı habere göre, 46 yaşındaki Çinli kadın turist, tatil için bir grup arkadaşı ile Konya’ya geldi.Baş dönmesi, bulantı ve kusma şikayetleri olan turist, arkadaşları tarafından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi.

Acil Servis önünde istifra ettiği ve kısa süreli baygınlık geçirdiği öğrenilen Çinli turist, tedavi altına alındı.

s-dcfe53fc20691080b0bbb82fb9b5deebc2c634

Çinli turist, ‘Corona virüsü’ olabileceği şüphesi üzerine özel oda hazırlanarak karantina altına alınmıştı.

s-cee1155365c5670e59346ef9456a5c31f351e8
Çinli turiste vertigo (baş dönmesi, denge hissi kaybı) teşhisi konuldu.İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre kadın turistte Corona virüsüne rastlanılmadı.

Olayla ilgili Konya Valiliği tarafından yazılı açıklama yapıldı.

s-06012cbef7177625a9fbbdb17fcdb0917b74f8
Açıklamada, “Konya Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne 25.01.2020 tarihinde iki gündür devam eden baş dönmesi, bulantı ve kusma nedeniyle coronavirüs enfeksiyonu şüphesi ile müracaat eden Çin uyruklu turist hastaya hastenede yapılan fizik muayene, tetkik ve görüntülemelerinin değerlendirilmesi sonucunda bening pozisyonel vertigo tanısı konulmuş olup, hastanın tanı ile ilgili tedavileri ve izlemi devam etmektedir” denildi.Hastanın tedavilerinin ardından taburcu edileceği bildirildi.

Çin'de ortaya çıkan ve tanımlanamayan Corona virüsü için dünya çapında önlemler alınmaya başladı

Çin'de Ortaya Çıkan Gizemli Virüs Dünyaya Yayılmaya Başladı: Uçaklar Kontrol Ediliyor, Havalimanları Alarmda -

Virüs hakkında daha detaylı bilgi için bakabilirsiniz

Dünya Sağlık Örgütü'nün Alarmda Olduğu Corona Virüsü Nedir, Nasıl Bulaşır? Hastalık Belirtileri Nelerdir? - Gündemle Birlikte Kafalarımızı da Karıştıran Koronavirüsü ve Grip Salgını Hakkında Bilinmesi Gereken Farklılıklar ve Benzerlikler
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER