Korona bitmeden Çin'de ortaya meydana çıkan yeni virüs insanlara bulaşıyor mu? Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara yanıtladı

Sıhhat Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof.

Korona bitmeden Çin'de ortaya meydana çıkan yeni virüs insanlara bulaşıyor mu? Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara yanıtladı

Sıhhat Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Çin'de pandemi yapma riski olan yeni grip virüsü 'G4 H1N1'in domuzlar aralarında yaygın olarak saptama edildiğini belirterek, mesafe, maske ve el yıkamanın önemine uyarı çekti.

İNSANDAN İNSANA BULAŞMIYOR

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alev Kara, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Çin'de pandemi yapma riski olan yeni bir grip virüsünün 'G4 H1N1', domuzlar aralarında yaygın olarak tespit edildiği bildirildi. Bugün için hayvanlarla yakın teması olan insanlara geçebildiği oysa insandan insana bulaşı olmadığı da açıklandı. Lütfen; mesafe, maske, el yıkama" dedi.

Korona bitmeden Çin'de ortaya çıkan yeni virüs insanlara bulaşıyor mu? Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara yanıtladı

2009'DAKİ MEKSİKA SALGINI

En son 2009 yılında Meksika'da domuz gribi salgınına rastlanmıştı. Salgın birincil tahminlerden daha eksik ölümcül çıkmıştı ama Çinli araştırmacılar yeni tespit edilen influeanza virüsünün öncekilere kadar daha "kötü" olduğuna dikkat çekti. Bilimsel olarak "G4 EA H1N1" adı bahşedilen virüs şimdilik geleneksel grip aşılarıyla çare edilemiyor. Araştırmacılar ihtiyaca tarafından var olan aşıların tedaviye tarafından değiştirilebileceğini umuyor.

Korona bitmeden Çin'de ortaya çıkan yeni virüs insanlara bulaşıyor mu? Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara yanıtladıProf. Dr. Alev Kara

Kaynak: DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER