Koronavirüse Yakalanan 23 Yaşındaki Tıp Öğrencisi Merve Mercan Hayatını Kaybetti

Konya'da koronavirüse yakalanan ardından immün (bağışıklık) yetmezliği teşhisi konan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6'ncı sınıf öğrencisi Merve Mercan 45 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 23 yaşındaki Merve Mercan, .

Koronavirüse Yakalanan 23 Yaşındaki Tıp Öğrencisi Merve Mercan Hayatını Kaybetti

Konya'da koronavirüse yakalanan ardından immün (bağışıklık) yetmezliği teşhisi konan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6'ncı sınıf öğrencisi Merve Mercan 45 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

s-8f8edf19a8ec4cbf60d1caa56f322dede9a152
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 23 yaşındaki Merve Mercan, 45 gün önce koronavirüs testi pozitif çıkınca intern (stajyer doktor) olarak görev yaptığı fakülte hastanesinde tedaviye alındı. Tedavisinden 5 gün sonra da immün yetmezliği teşhisi kondu. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Merve Mercan, bugün sabah saatlerinde doktorların tüm müdahalesine karşın yaşam mücadelesini kaybetti.

"Onur öğrencisiydi"

s-3b1291f0efd170105f391f35ea009b660ede80
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, Merve Mercan'ın aldığı yüksek puanlar nedeniyle onur öğrencisi olmaya hak kazandığını belirtti. Prof. Dr. Selvi, şunları söyledi:
''Merve’mizi kaybettik. Acımız çok büyük, tarif edilemez. Kelimelerle anlatılamaz. Sağlık camiası çok genç bir insanı kaybetti. Biz Merve'mizi kaybettik. Dönem 6 intern öğrencimizdi. 45 gün önce Kovid-19 pozitif olarak hastanemize yatırmıştık. Yatışından 5 gün sonra kendisinde immün yetmezliği tespit ettik. Bütün tedaviler en ince ayrıntısına kadar basamak basamak uygulandı. Yaklaşık 40 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyordu. Bu sabah kendisini kaybettik. Merve'miz çok çalışkan, çok saygın, yüksek puanları nedeniyle onur öğrencisi olmaya hak kazanmıştı. Bu süreçteki en acı kaybımız Merve'miz oldu. Bu süreçte ailesinin çok sabırlı, metanetli ve inançlı olduğun gördük. ''

"İnternler pozitif hastalarla karşılaşmıyor"

s-0066bef635d7bb7536fba1794f0bcc483d478e
Tıp fakültesindeki öğrencilerin koronavirüslü hastalarla hiç temasının olmadığını vurgulayan Selvi, 
''Bilindiği gibi bir süredir öğrencileri kliniklere kabul etmiyoruz, pratik uygulamaları yapmıyoruz. Online eğitim veriyoruz. Ancak kızımız internlüğünün ilk dönemlerinde dahiliye kliniğinde çalışıyordu. Bu süreçte öğrencilerimizin Kovid-19 pozitif  hastalara müdahaleleri, onlarla karşılaşmaları zaten yasak. Onlara, tedavi ettirmiyoruz. Onları korumak için ellerimizden geleni yapıyoruz. Bazı sosyal medyada konuşulan konular bizi oldukça üzüyor. Ülke olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz. Filyasyon ekiplerimiz çalışıyor, bu virüsün, nerede, nasıl alındığıyla ilgili net bir şekilde cevap vermek mümkün değil'' diye konuştu.

Merve Mercan'ın immun yetmezliği olmasına rağmen çalıştırıldığı yönünde iddialar ortaya atıldı.

İmmun yetmezlik tanısının koronavirüse yakalandıktan sonra konulduğu belirtildi.

Sağlık emekçilerinin Merve Mercan için yaptığı paylaşımlar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER