Koronavirüsün sıfır noktasında binlerce kişi festivalde eğlendi, dünyanın geri kalanı onlara baktı

Çin'in Hubei eyaletinde bağlı Vuhan kentinde geçtiğimiz yıl 1 Aralık'ta ilk Kovid-19 vakasının tespit edilmesinin ardından 11 Mart'ta Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından küresel salgın ilan edilmişti.

Koronavirüsün sıfır noktasında binlerce kişi festivalde eğlendi, dünyanın geri kalanı onlara baktı

Çin'in Hubei eyaletinde bağlı Vuhan kentinde geçtiğimiz yıl 1 Aralık'ta ilk Kovid-19 vakasının tespit edilmesinin ardından 11 Mart'ta Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından küresel salgın ilan edilmişti. Mart ayından bu yana Kovid-19 salgını ile tüm dünyada vaka sayıları ve can kayıpları artmaya devam ederken, Vuhan'da binlerce kişi müzik festivaline katıldı. Çin'de 5 günlük 1 Mayıs Ulusal Bayramı'nın ilk gününde Vuhan'daki Garden Expo'da iki gün sürecek olan Vuhan Strawberry Müzik Festival'i başladı. Festivale katılan binlerce kişi maskesiz ve sosyal mesafesiz şekilde doyasıya dans ederek eğlendi. Festival geçtiğimiz sene ise Kovid-19 nedeni ile çevrimiçi olarak yapılmıştı.

"BU GÜNLERE GELMEK KOLAY OLMADI"

Organizatörler, festivale dün yaklaşık 11 bin kişinin katıldığını ifade etti. Festivale katılan ve Vuhan'da ikamet eden 23 yaşındaki Gao Yuchen, "Geçen yıl korona virüsten muztariptik. Bugün bulunduğumuz yere gelmek kolay olmadı. Buradaki insanlar büyük çaba sarf ettiler ve büyük bir bedel ödedi. Bu yüzden burada olduğum için çok heyecanlıyım" dedi.

DÜN 16 YENİ VAKA TESPİT EDİLDİ

Çin'de cumartesi günü 16 yeni vaka tespit edilirken, tespit edilen yeni vakaların çoğunu yurtdışı kaynaklı olduğu ifade edildi. Çin'de toplam vaka sayısı 90 bin 671'e ulaşırken, salgının başından bu yana 4 bin 636 kişi virüs nedeni ile hayatını kaybetti.

265 MİLYON KİŞİYE AŞI UYGULANDI

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından cumartesi günü açıklanan verilere göre, dün ülke genelinde yaklaşık 11,6 milyon Kovid-19 aşısı uygulandığı ve uygulanan toplam aşı sayısının 265 milyonu aştığı belirtildi.

Dünya genelinde toplam vaka sayısı 153 milyon 337 bin 974'e, toplam can kaybı ise 3 milyon 212 bin 694'e ulaştı.

Koronavirüsün sıfır noktasında binlerce kişi festivalde eğlendi, dünyanın geri kalanı onlara baktı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER