Koronayla Mücadelede En Orijinal Fikir Yine Bir Siyasetçiden: 'Havadan Dezenfektan Sıkalım'

Brezilyalı bir siyasetçi, temsil ettiği bölgenin koronavirüsten (Kovid-19) kurtulması için helikopter ve uçakla el dezenfektanı sıkılmasını önerdi. Independent Türkçe'nin haberine göre, Brezilya'da 13 ayı geride bırakan salgında can kaybı 282 bini aşarken, şu anda ciddi bo.

Koronayla Mücadelede En Orijinal Fikir Yine Bir Siyasetçiden: 'Havadan Dezenfektan Sıkalım'

Brezilyalı bir siyasetçi, temsil ettiği bölgenin koronavirüsten (Kovid-19) kurtulması için helikopter ve uçakla el dezenfektanı sıkılmasını önerdi.

s-b9a2750b210100f4015aa61ed2887938b50f37
Independent Türkçe'nin haberine göre, Brezilya'da 13 ayı geride bırakan salgında can kaybı 282 bini aşarken, şu anda ciddi boyutta enfeksiyon rakamlarıyla boğuşan güney eyaleti Rio Grande do Sul'da şaşırtıcı bir öneri gündeme geldi.Belediye meclisi üyesi Alberi Dias, turist kasabası Canela'daki yerel politikacıların katıldığı bir toplantıda alkollü jelin havadan atılması fikrini tartışmaya açtı.

'Alkollü jelin sıvı versiyonu olup olmadığını bilmiyorum'

s-e7278d85b65be335b449c39c7f8982e41eba78
Dias, "Burada helikopterleri ve uçakları olan çok sayıda iş insanımız var... Alkollü jelin sıvı versiyonu olup olmadığını bilmiyorum ama onu püskürtmenin iyi bir fikir olacağını düşünüyorum çünkü virüs havada. Başka bir dünyadan gelmiş bir şey gibi" dedi.50 yaşındaki politikacı, "Ekinler için uçakları kullanıyorlar. Belki de bu iyi bir fikir çünkü alkollü jelin bir zararı olmaz" diye ekledi.

Fikri bazı meclis üyelerini güldürdü

s-aa4f2ee23bede87e6308ada2351ab686f5e959
Toplantıda bulunan bir başka meclis üyesinin Dias'ın önerdiği fikre defalarca güldüğü belirtilirken, hayret verici teklif sosyal medyada da alay konusu oldu.Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun Sağlık Bakanı Eduardo Pazuello'yu kovmasına gönderme yapan bir kişi, "Bu adam (Dias) sağlık bakanı olmaya hazır" diye espri yaptı.

Devlet başkanı korona önlemlerine sıcak bakmıyordu

s-e5e7171e92a571c419d91c78a16e5682a38bb6
Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun Sağlık Bakanı Eduardo Pazuello'yu kovmasına gönderme yapan bir kişi, "Bu adam (Dias) sağlık bakanı olmaya hazır" diye espri yaptı.Pazartesi akşamı Pazuello'nun ayrıldığını duyuran Bolsonaro, bakanlık koltuğuna geçecek yeni kişinin sağlık sorunlarını çok daha iyi anladığını söylemişti.Bolsonaro'nun sosyal mesafe ve maske gibi salgın önlemlerine uzun zamandır devam eden muhalefeti göz önüne alındığında birçok kişi bu değişimin Brezilya yönetiminin salgına karşı sergilediği bilim karşıtı duruşu pek de etkilemeyeceğini düşünüyor.Diğer yandan Bolsonaro'nun yeni sağlık bakanı olmasını istediği Brezilyalı bir doktorun, bilime duyduğu inancı gerekçe göstererek bu teklifi geri çevirdiği belirtilmişti.Görevi kabul eden doktor Marcelo Queiroga ise Brezilya'nın sağlık krizinin yakın zamanda düzeleceğine dair kimilerince inandırıcı bulunmayan vaatlerde bulunmuştu. Askıda Ekmek, Askıda Yemek ve Askıda Faturanın Ardından Şimdi de Askıda Çiğ Köfte; Hem de Kripto Para ile - Dünya'daki Yaşam İçin Yeni Teori: Bir Kentilyon Yıldırımın Düşmesiyle Ortaya Çıkmış Olabilir - Biden’dan Rusya'ya Sert Sözler: 'Putin Bir Katil; Bedelini Ödeyecek'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER