Koruma Önlemleri Artırıldı: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İçin Suikast Uyarısı

İŞİD militanlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast hazırlığı yaptığı, İçişleri Bakanlığı'nın uyarısı üzerine İmamoğlu'nun koruma sayısının artırıldığı belirtildi.  OdaTV'nin aktardığı bilgiye göre,IŞİD'in İstanbul Büy.

Koruma Önlemleri Artırıldı: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İçin Suikast Uyarısı

İŞİD militanlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast hazırlığı yaptığı, İçişleri Bakanlığı'nın uyarısı üzerine İmamoğlu'nun koruma sayısının artırıldığı belirtildi. 

s-0ea9f7d1361d69c36e62fadeb290b3b96df64a
OdaTV'nin aktardığı bilgiye göre,IŞİD'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast hazırlığı içinde olduğu istihbaratı alındı. Bunun üzerine İmamoğlu'nun koruma ekibi uyarıldı. Ayrıca İstanbul Valiliği emriyle İmamoğlu'nun koruma sayısı artırıldı. Haberde suikast hazırlığı içinde olan IŞİD militanlarının son anda yakalandığı bilgisine yer verildi.

Bakanlık yetkilisi: "Yalnızca bir duyum"

s-c9730ee319fcaf8c0b890f3047e8a11ea88c28
Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile görüştü. Bir yetkili şu bilgiler verdi:
"Elimize bir istihbari bilgi notu ulaştı. Bu bilgi notunda başka isimler de var. Ancak somut ya da güncel bir suikast tehdidi söz konusu değil. Yalnızca bir duyum söz konusu.Bu duruma istinaden biz devlet olarak önlemlerimizi aldık, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da koruma ekibini uyardık. Kimi siyasiler ya da yöneticiler hakkında dönem dönem bu ve benzeri duyumlar ulaşıyor ve gerekli önlemler alınıyor."

Halk TV Haber Koordinatörü: "Suikastçıların yakalandığına dair bilgi yok"

s-ba8d7b55c0fdedb7a7042c1d5be2228112e722
Halk TV Haber Koordinatörü Bengü Şap canlı yayında Ekrem İmamoğlu'na suikast alarmı verildiğini ve İmamoğlu'nun koruma çemberinin genişletildiğini ancak militanların henüz yakalanmadığını ifade etti.İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından olayı doğrulayan Bengü Şap, İmamoğlu'nun koruma çemberinin genişletildiğini ve korumaların teyakkuzda olduğunu ifade etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü: "Bir suikast girişimi söz konusu değil"

s-0777e8b6d65dab8da76a0da4edfcbaa6ae2b6c
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden iddialara ilişkin açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:"Dönem dönem kamu görevlilerine, devlet büyüklerine, korumaya tabi şahıslara, görevleri nedeniyle veya kamunun gündeminde olan sansasyon yaratabilecek kişi, kurum ve yerlere yönelik bu tür duyumlar ve ihbarlar gelmektedir.Bu duyumlar veya ihbarlar ilgili kişiler ile paylaşılır ve bunların her biri bilgilendirilir. Bu konuda birimlerimiz tarafından gerekli tedbirler alınır.Haberde yer aldığı şekilde bir suikast girişimi veya bir suikastçının yakalanması söz konusu değildir.PKK/PYD, DEAŞ, FETÖ ve DHKP-C dahil olmak üzere tüm terör örgütlerine yönelik çalışmalarımız milletimizin huzuru ve ülkemizin güvenliği için kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla devam etmektedir."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER