KPSS'de yeni iddia: Cevaplar şifrelenerek sorulara gizlendi

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda soruların sızdırıldığı iddiası yargıya taşındı.

KPSS'de yeni iddia: Cevaplar şifrelenerek sorulara gizlendi

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda soruların sızdırıldığı iddiası yargıya taşındı. Devlet Denetleme Kurulu'nun suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı iddialarla ilgili soruşturma başlattı.

İddiaların odağındaki Yediiklim Yayınevi'ndeki aramaya ilişkin Başsavcılık'tan yapılan açıklamada "Soruşturma çok yönlü olarak ve titizlikle sürdürülmektedir" denildi.

TÜRKÇE SORULARINDA ŞİFRELEME İDDİASI

NTV'de yer alan habere göre, eğitim uzmanı Sadık Gültekin ise sınavla ilgili yeni bir iddiayı gündeme getirdi. Türkçe testinde şifreleme olduğunu söyleyen Gültekin, "Şifrelemeyi ilk kelime ile son kelimede yapmışlar. Soruda cumartesi kelimesi geçiyor. 4 soru da C seçeneği Cumartesi C ile başlıyor. Albert Camu da Camu’yu vurguladığımızda vurguda ilk C seçeneği gelir. Vebayı vurguladığımızda da ilk seçenek hangisi 'veBa' B. Doğru yanıt B." dedi.

MÜFETTİŞLER BUGÜN DE ÖSYM'DE

DDK müfettişlerinin dün başlattığı inceleme bugün de devam etti. 

Müfettişler, kurum yetkilileriyle yapacakları görüşmeler ve ilgili birimlerdeki araştırmalarının ardından incelemeyi tamamlayacak ve inceleme sonucu hazırlanacak rapor Cumhurbaşkanı'na sunulacak.

YAYINEVİ İDDİALARI REDDETTİ: SIZDIRILMADI, KULLANILDI

Konuyla ilgili soruşturma sürerken Yediiklim Yayınevinden de iddialara ilişkin açıklama geldi.

Yayınevinden yapılan açıklamada, soruların sızdırılmadığı ve yapılan suçlamaların asılsız olduğu belirtildi.

Ayrıca, iddiaların aksine "Yayınevinin bazı sorularının KPSS'de kullanıldığı" öne sürüldü.

BAKAN SOYLU: DEVLET İŞİNİN BAŞINDADIR

Devlet Denetleme Kurulu'nun, Yükseköğretim Kurulunun, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, bu konudaki çalışmalarını sürdürdüğünü bildiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Devlet işinin başındadır." ifadesini kullandı.

KPSS sınavına yönelik incelemeye ilişkin açıklamada bulunan DDK Başkanı Yunus Arıncı"Devlet Denetleme Kurulu olarak KPSS sınavına yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız" dedi.

YAYINEVİNE AİT İKİ ADRESTE ARAMA

Soruşturma kapsamında iddiaların odağındaki Yediiklim Yayınevi'nin Kızılay'daki merkezi ile Ostim'deki matbaasında gece yarısına kadar süren arama gerçekleştirildi.

Polis, yayınevinde bulunan dijital materyallere, KPSS'ye ilişkin kitapların ve testlerin birer örneğine soruşturma çerçevesinde el koydu.

YÖK'TEN İNCELEME

Yükseköğretim Kurulu da (YÖK) iddialara ilişkin inceleme başlattı.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, KPSS'deki iddiaların araştırılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın DDK'yı görevlendirdiği hatırlatılarak, "Devlet Denetleme Kurulu tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak Yükseköğretim Kurulunca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır." denildi.

YÖK Başkanı Erol Özvar da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "2022 KPSS sınavında çıkan bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

Fahrettin Altun'dan KPSS açıklaması

 

Bahçeli'den KPSS açıklaması

 

DDK Başkanı Arıncı'dan KPSS iptali ile ilgili açıklama

 

KPSS iptal edildi

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan KPSS açıklaması

 

KPSS soruları bin dolara internette mi satıldı? İddia Meclis gündeminde

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER