Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından taht Prens Charles'a geçti

İngiltere Kraliçesi 2.

Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından taht Prens Charles'a geçti

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, yaşadığı sağlık sorunlarının ardından 96 yaşında hayatını kaybetti. Elizabeth'in ölümünün ardından Prens Charles İngiltere Kralı oldu.

Buckingham Sarayı, 2. Elizabeth'in sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine kraliyet ailesinin üyelerinin yanına koştuğu İskoçya'daki yazlık ikametgah Balmoral Kalesi'nde öldüğünü duyurdu. Kraliçe'nin ölümü 'Londra Köprüsü yıkıldı' parolasıyla duyuruldu.

Son Dakika: Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından Prens Charles İngiltere Kralı oldu

ÖĞLEDEN SONRA HAYATINI KAYBETTİ

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada "Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral'da huzur içinde yaşamını yitirdi." ifadeleri kullanıldı. Kraliçenin naaşının yarın başkent Londra'ya götürüleceği belirtildi.

Son Dakika: Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından Prens Charles İngiltere Kralı oldu

PRENS CHARLES KRAL OLDU

Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümüyle, en büyük oğlu eski Galler Prensi Charles İngiltere'nin yeni kralı ve devlet başkanı oldu. Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün ardından açıklamada bulunan İngiltere Başbakanı Liz Truss, "Yeni yöneticimiz Kral 3. Charles" dedi.

PRENS CHARLES KİMDİR?

Galler Prensi Charles İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in oğludur. Prens Charles, 14 Kasım 1948 tarihinde Buckingham Sarayı'nda doğmuştur. Tam ismi Charles Philip Arthur George Mountbatten'dir. Annesi İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, babası Philip Mountbatten'dir. Prens Charles, ilk olarak Londra'nın batısında ki Hill House Okuluna gitti. 1966 yılında Avustralya'nın Victoria eyaletinde, Geelong Grammar School Timbertop kampüsünde iki dönem geçirdi. 1967 yılında Cambridge Üniversitesi'nde antropoloji, arkeoloji ve tarih okumaya başladı. İki yıl sonra ise bir dönem için Galler tarihi ve dil eğitimi için Aberystwyth'de Wales University College'a gitti. 1970 yılında Cambridge'dan mezun oldu. Prens Charles, 1976 yılında Prens Vakfını kurdu. 1981 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etti. Prens Charles, Kraliyet geleneği izleyerek, donanma ve hava kuvvetlerinde görev yaptı.

Son Dakika: Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından Prens Charles İngiltere Kralı oldu

AŞK HAYATIYLA DİKKAT ÇEKTİ

İngiltere'de genç Prens Charles'ın aşk hayatı basının gündemini en çok meşgul eden konulardan biriydi. Kraliyet ailesi, adı birçok aristokratik kadınla anılan prensin evlenmesini istiyordu. Geleneklere göre Protestan olması ve Church of England'ın üyesi olması gereken gelinin soylu bir ailenin mensubu olması da tercih sebebiydi. Tüm bu özellikleri taşıyan Lady Diana ve Prens Charles'in evliliğine Spencer'lar ve Kraliyet Ailesi de sıcak bakıyordu. Çünkü bu evlilik İngiliz hanedanının gelecek planları ve milenyumun eşiğinde ciddi bir kimlik krizine düşen İngiliz halkının nostaljik düşleri için umuttu.

Sonunda 29 Temmuz 1981'de a naklen verilen St Paul's Cathedral'inde gerçekleştirilen evlilik töreni için ekranları karşısına geçti. Yaklaşık bir milyar kişinin izlediği törende, henüz 20 yaşındaki gencecik Diana'nın utangaç davrandığı gözlerden kaçmadı. Dünya liderlerinin de davetli olduğu törende Diana, Canterbury Başpiskoposu'nun onayıyla Galler Prensesi oldu.

29 Temmuz 1981 tarihinde Diana Spencer ile evlendi. 9 Aralık 1992 tarihinde ayrıldılar. 28 Ağustos 1996 tarihinde resmen boşandılar. Daha sonra Dodi Al-Fayed'le tanıştıktan sonra Diana Spencer, 31 Ağustos 1997 tarihinde bir paparazzinin fotoğraflarını çekmek istemesi sonucu gerçekleşen kazada hayatlarını kaybettiler.

Prens Charles, 9 Nisan 2005 tarihinde uzun yıllardır tanıdığı ve aşık olduğu Camilla Parker Bowles ile evlendi. Camilla Parker Bowles, Prens Charles ile ilk olarak 1970'te bir polo karşılaşmasında tanıştı ve arkadaşlık kurdu.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth hayatını kaybetti

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER