Kremlin’den tahıl açıklaması

Kremlin, 19 Kasım’da sona erecek Karadeniz tahıl anlaşmasının uzatılması konusunda Rusya’nın endişelerinin giderilmesi için “bir miktar mesafe” katedildiğini açıkladı. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i.

Kremlin’den tahıl açıklaması


Kremlin, 19 Kasım’da sona erecek Karadeniz tahıl anlaşmasının uzatılması konusunda Rusya’nın endişelerinin giderilmesi için “bir miktar mesafe” katedildiğini açıkladı.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gerekmesi halinde kısa süre içerisinde görüşme yapabileceğini söyledi.

Dün de Bloomberg’e konuşan bilgi sahibi kaynaklara göre, Rusya’nın 19 Kasım'da sona erecek anlaşmanın yenilenmesine izin vermesi bekleniyor.

ANLAŞMADA CUMARTESİ SON GÜN

Temmuz ayı sonlarında Türkiye ve Birleşmiş Milletler aracılığıyla imzalanan orijinal anlaşma Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından ülkenin limanlarının abluka altına alması sonrası Ukrayna'dan deniz yoluyla yapılan ihracatın yeniden canlanmasını sağlamıştı.

Cumartesi günü sona erecek olan ilk anlaşma 120 gün için imzalanmıştı. Anlaşma taraflardan birinin anlaşmadan çekilmek ya da değişiklik istemediği sürece 120 günlük yeni bir uzatma yapılmasını öngörüyor.

Orijinal anlaşmaya paralel olarak BM, Rus gıda ve gübrelerinin engellenmeden ihracatını sağlamaya yardımcı olma sözü verdi.

İtalya Başbakanı, tahıl ihracatının önemini vurguladı

 

Guterres: Tahıl anlaşmasının yenilenmesi için engelleri kaldıracağız

 

Kremlin: BM ile yapılan tahıl müzakereleri yapıcıydı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER