Kuleba: Odesa Limanı'ndan ihracata yeniden başlamaya hazırız

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Twitter'dan "Ukrayna, Odesa Limanı'ndan ihracatı yeniden başlatmak için gerekli koşulları yaratmaya hazır." açıklamasını yaptı. "Soru, Rusya'nın Odesa şehrine saldırmak için ticaret yolunu suistimal etmeyeceğinden nasıl emin olunacağ

Kuleba: Odesa Limanı'ndan ihracata yeniden başlamaya hazırız

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Twitter'dan "Ukrayna, Odesa Limanı'ndan ihracatı yeniden başlatmak için gerekli koşulları yaratmaya hazır." açıklamasını yaptı.

"Soru, Rusya'nın Odesa şehrine saldırmak için ticaret yolunu suistimal etmeyeceğinden nasıl emin olunacağıdır." değerlendirmesinde bulunan Kuleba, Rusya'nın şu ana kadar garanti vermediğini ve Birleşmiş Milletler ve müttefikler ile çözüm arayışında olduklarını vurguladı.

Putin'den tahıl sevkiyatına ilişkin açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna'dan tahıl sevkiyatını Rusya'nın kontrolündeki limanlardan gerçekleştirebileceklerini belirterek, "Bu limanlara yaklaşma güvenliğini garanti edeceğiz, yabancı gemilerin girişini, Azak ve Karadeniz'de her yöne hareketini sağlayacağız." demişti.

Putin, Ukrayna'dan tahıl sevkiyatı için rotayı çizdi

 

Ukrayna: Severodonetsk'te şiddetli çatışmalar yaşanıyor

 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 100 gün geride kaldı!

 

Zelenskiy: 12 milyon Ukraynalı ülke içinde yerinden edildi

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER