Kur'an Kursunda Cinsel İstismara İyi Hal İndirimi Verildi, Sanık Kendini Savundu: 'Cemaati Çökertme Derdindeler'

Ümraniye’de Fıkıh-Der’e bağlı kaçak Kur'an kursunda yatılı kalan çocukları istismar davasında karar çıktı.

Kur'an Kursunda Cinsel İstismara İyi Hal İndirimi Verildi, Sanık Kendini Savundu: 'Cemaati Çökertme Derdindeler'

Ümraniye’de Fıkıh-Der’e bağlı kaçak Kur'an kursunda yatılı kalan çocukları istismar davasında karar çıktı. Mahkeme heyeti, iyi hal indirimi uygulayarak tutuklu sanıklardan Ömer Işıktekin’e 76 yıl 11 ay, Tarık Bektaş’a 25 yıl, Hacı Serkan Bektaş’ ise 37 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

s-b08426756830832e5b338551d4a615f2f8578a
Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar cezaevinden getirilirken, mağdur çocuklar ile taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.Mağdurlar, sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi. Sanık avukatları son yıllarda Kur'an kurslarında yaşanan olayların bir ön yargı oluşturduğunu öne sürerek Kur'an kursunun fiziki yapısının istismar olayı için uygun olmadığını iddia etti. Son sözleri sorulan sanık Tarık Bektaş, “Böyle bir iftiradan dolayı karşınıza geçtiğim için sizden ve heyetten özür dilerim. 12 yaşından beri 5 vakit namaz kılan bir insanım. Ben işletme okudum, kendi dini dürtülerimi tatmin etmek için hocamın dizinin dibine çöktüm. Ben öğretmenim, beraatimi istiyorum. Bir öğretmen kolay yetişmiyor. Benim hayatım ve mesleğim yanacak. Yuva kurmak, çoluk çocuğa karışmak istiyorum” dedi.

'Dini yolu seçtim...'

s-7d91afa7ed83c0ced305a35d7eb0f82c293a45
Sanık Hacı Serkan Bektaş ise kimseye karşı cinsel istismar suçunu işlemediğini öne sürerek, “eşcinsel bir insan değilim. Dini yolu seçtim. Üniversite bitirdiğim halde imam olmak istedim. Suçsuzum. Beraatimi talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

'Cemaati çökertme derdindeler.'

s-cb01f010ac9a6aa57ca1d047286316205b7628
Sanık Ömer Işıktekin ise şikayetçilerle Allah huzurunda hesaplaşacağını söyleyerek, “Bu adam malımı çaldı, gasp etti diyemezsiniz. Tek iftira atacağınız konu bu. Cemaati çökertme derdindeler. Allah huzurunda da bu insanlar benimle hesaplaşacak” dedi. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, iyi hal indirimi uygulayarak sanık Ömer Işıktekin’in beş çocuğa yönelik “çocuğun zincirleme cinsel istismarı”, üç çocuğa yönelik ise “eziyet” suçlarından toplamda 76 yıl 11 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanık Hacı Serkan Bektaş’ın ise iki çocuğa yönelik “çocuğun zincirleme cinsel istismarı” suçundan toplamda 37 yıl 6 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti diğer sanık Tarık Bektaş’a ise bir çocuğa yönelik “çocuğun zincirleme cinsel istismarı” suçundan 25 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER