Kuzey Kore'nin Yeni Nükleer Tesisleri Uydu Fotoğraflarında Ortaya Çıktı

ABD'li uzmanlar, Kuzey Kore'nin Kusong kenti yakınlarında yeni nükleer tesis inşa ettiğini iddia etti. Pyongyang yönetimi tarafından inşa edildiği iddia edilen yeni nükleer tesisler uydudan görüntülendi. ABD’de Middlebury Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü uzmanları, Kuzey Ko.

Kuzey Kore'nin Yeni Nükleer Tesisleri Uydu Fotoğraflarında Ortaya Çıktı

ABD'li uzmanlar, Kuzey Kore'nin Kusong kenti yakınlarında yeni nükleer tesis inşa ettiğini iddia etti. Pyongyang yönetimi tarafından inşa edildiği iddia edilen yeni nükleer tesisler uydudan görüntülendi.

s-bda72d8ed1d06fc070b425cf01ec6f03c10a33
ABD’de Middlebury Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü uzmanları, Kuzey Kore’nin Kusong kenti yakınlarındaki Yongdoktong’da yeni nükleer tesis inşa ettiğini iddia etti.

Yeni nükleer tesislerin gizli bir tünel sayesinde diğer tesislere bağlantı yolu için kullanıldığı ifade edildi.

s-f4b3a3675c4ecb42f13e0cbd20f7099fc39e29
Askeri üssün uydudan çekilen fotoğraflarını yorumlayan uzmanlar, “Maxar tarafından yayınlanan görüntüler, Aralık 2019’a kadar geçen bir çift tünel girişini ve Şubat 2021’de görülebilen yeni bir bina benzeri yapıyı gösteriyor” dedi.

Üretmeye ve depolamaya devam

s-61d2e62c471c0d68bda107f838500613dfb8ef
CNN International’a konuşan ABD istihbaratı yetkilisi, Yongdoktong’da bulunan askeri binaların Kuzey Kore’nin nükleer silahlarını depoladığı tesisler olduğunu ifade etti. Uzmanlar, Kuzey Kore’nin nükleer silah üretmeyi sürdürdüğünü ve ürettiklerini depolamaya devam ettiğini aktardı. Amerikan medyası, Pentagon’un henüz bu konuda bir açıklama yapmadığını duyurdu.

Joe Biden’ın Kuzey Kore politikası bilinmiyor

s-1b23a7d8633d68f4b850954cb37db2b5960a48
ABD medyası, Başkan Joe Biden’ın Kuzey Kore politikasına ilişkin net bir tutum sergilenmediğini ve atacağı adımların bilinmediğini aktardı. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, geçen ay basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Başkanın görüşüne göre, Kuzey Kore’nin nükleer balistik füzesi ve nükleer silahların yayılmasıyla ilgili diğer faaliyetler, dünyanın uluslararası barış ve güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Küresel yayılmayı önleme rejimini baltalıyor” ifadelerine yer vermişti. CHP'den İstifa Eden Teoman Sancar, Kaset ve Şantaj İddialarıyla İlgili Konuştu - Doğu ve Batı Arasındaki Çekişmenin Arasında: Zengin Metal Yatakları Grönland'ın Sonu Olabilir - Şubat Ayında Tüm Rakiplerini Geride Bırakarak Şampiyonluk Koltuğuna Oturdu; Dolmalık Biber
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER