Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde 16 Milyar TL'lik Ek Maliyet Halkın Cebinden Çıktı

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Kurtköy-Akyazı kesimi ile Kınalı-Odayeri kesimi için, iktidara yakınlığıyla bilinen firmalara ‘ek maliyet artışları’ adı altında toplam 16 milyar TL’lik ödeme yapıldığı ortaya çıktı. BirGün'de yer alan habere göre, CHP Genel Başkan Yar.

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde 16 Milyar TL'lik Ek Maliyet Halkın Cebinden Çıktı

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Kurtköy-Akyazı kesimi ile Kınalı-Odayeri kesimi için, iktidara yakınlığıyla bilinen firmalara ‘ek maliyet artışları’ adı altında toplam 16 milyar TL’lik ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

s-9daee51556e7fd4a6f02531e66769134041543
BirGün'de yer alan habere göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yap, işlet, devret modeli ile peşkeş çekilen kamu kaynaklarının her geçen gün arttığını, 'rakamlar üzerinden' gösterdi. Akın, son olarak Kuzey Marmara Otoyolu için son iki yılda devletin kasasından 2 milyar dolardan daha fazla ‘planlanmayan tutar’ çıktığını kaydetti.CHP’li Akın’ın hazırladığı çalışmaya göre, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında Limak-Cengiz ortaklığına verilen Kurtköy-Akyazı Kesimi projesinde yüzde 65,5 oranında ek maliyet artışı yaşanırken Kolin-Kalyon ortaklığına verilen Kınalı-Odayeri Kesimi projesinde ise yüzde 55,3 oranında ek maliyet artışı gerçekleşti. Devletin kasasından bu firmalara ek maliyet artışı adı altında yapılan toplam harcama, 16 milyar TL’yi geride bırakan bir tutara denk gelen, 2 milyar 186 milyon 895 bin 114 dolar oldu.

Cumhurbaşkanlığı onaylı.

s-affe0900efc3596ac9eff46096124d7669653e
Kanun gereği, ek maliyet artışlarının yüzde 20'yi geçmesi durumunda Cumhurbaşkanı’nın onayının gerektiğini anımsatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi öncesinde yüzde 20'nin üzerindeki maliyet artışları Yüksek Planlama Kurulu'nun kararıyla sağlanmaktaydı. Yeni sistemde Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan maliyet artışlarıyla ilgili herhangi bir duyuru da yapılmamaktadır. Yine şeffaflık unutulmuş, unutturulmuş, yok sayılmıştır” dedi.

'Halkın parasını yandaşa aktarmanın bir yöntemi.'

s-df43163d18cf2868c1c74014a3bf6c4db9a741
AKP’nin kamu kaynaklarını hoyratça kullandığını ve yandaşlarını hiçbir durumda ihmal etmediğini dile getiren Akın, “Yap İşlet Devret modeli ya da Kamu Özel İşbirliği modeli, ne yazık ki AKP hükümetleri döneminde halkın parasını yandaşlara aktarmanın bir yöntemi haline dönüştürülmüştür. Bu yönetim anlayışı halkımızı daha çok fakirleştirmekte ülke kaynaklarını da eşit, adil ve hakça dağıtılmasına engel olmaktadır” ifadelerini kullandı Hilal Kaplan Trump'ın Tweetlerinin Kısıtlanmasını Yorumladı: 'Günü Gelince Bizim Ülkemizde de Olacak' - AKP'li Ravza Kavakçı'ya 'Köpek' Diyen Vatandaş Beraat Etti - Ortalık Savaş Alanına Döndü: İstanbul'da Ceviz Kırma Cinayeti
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER