Lezzeti Çeşitlendirecek Farklı Farklı 7 Makarna Tarifi

Yemeğim hem pratik hem de lezzetli olsun diyenler buraya! Lezzetiyle gönülleri fetheden, birbirinden farklı 7 makarna tarifimiz sizlerle! Lezzeti Çeşitlendirecek Farklı Farklı 7 Makarna TarifiLezzeti Çeşitlendirecek Farklı Farklı 7 Makarna Tarifi HAMBURGER MAKARNA1 YK zeytinyağı500 g.

Lezzeti Çeşitlendirecek Farklı Farklı 7 Makarna Tarifi

Yemeğim hem pratik hem de lezzetli olsun diyenler buraya! Lezzetiyle gönülleri fetheden, birbirinden farklı 7 makarna tarifimiz sizlerle! Lezzeti Çeşitlendirecek Farklı Farklı 7 Makarna TarifiLezzeti Çeşitlendirecek Farklı Farklı 7 Makarna Tarifi

HAMBURGER MAKARNA

1 YK zeytinyağı500 gr kıymaTuzKarabiber300 gr mantar1 YK domates salçası1 YK un3 SB et suyu1 paket makarna1/4 SB yoğurt1 TK hardal2 YK maydanozDomatesTencereye yağı alıp ısıtın ve kıymayı 3-5 dk kavurun tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Sonrasında içerisine mantarları ilave edin ve 3-4 dk pişirin. Üzerine salçayı ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin. İçerisine et suyu ve makarnayı ekleyin 10-12 dk pişirin. Sonrasında içine hardal ve yoğurt ilave edip karıştırın. Domates ve maydanoz ile servis edin.

BEĞENDİLİ ERİŞTE

1 büyük közlenmiş patlıcan 2YK un2 SB soğuk süt1 SB rendelenmiş kaşar peyniriTuzKarabiberSıvı yağ1 SB krema2 diş sarımsak1 SB et suyu1 paket erişteTencereye yağı alın ve unu kavurun. Sonrasında patlıcanları unun içine alıp kavurmaya devam edin. Üzerine süt, et suyu, krema, tuz karabiber ve erişteleri ekleyip karıştırın. Piştikten sonra kaşar peyniri ile servis edin.

KÖRİLİ TAVUKLU MAKARNA

2 SB burgu makarna 300 gram tavuk göğüsü2 TK Köri baharatı2 YK zeytinyağı2 SB su1 SB süt1 SB krema1/2 SB kaşar peyniriTuzKarabiberToz kırmızı biberTavuk göğüsünü julyen doğrayın ve yağda soteleyin. Üzerine köri, tuz, karabiber ve toz kırmızı biber baharatlarını serpip sotelemeye devam edin. Sıvı malzemeleri ve makarnayı ekleyip sıvı karışım kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, pişirmeye devam edin. Makarna sıvı karışımı çektikten sonra kaşar peyniri ilave edin ve sıcak servis edin.

KLASİK MAKARNA SALATASI

1/2 paket makarna, kısa düdük makarna1 kavanoz garnitür7-8 adet salatalık turşusu5 YK mısır3 YK mayonez2 YK yoğurtTuzKarabiberKırmızı toz biberMakarnayı haşlayın. Salatalık turşunu doğrayın. Bütün malzemeleri karıştırıp soğuk servis edin.

FIRIN MAKARNA

1 paket fırın makarnaBeşamel sos için:4 YK tereyağı2 YK un4 SB süt1 TK tuz1/2 TK karabiberÜzeri için:Rendelenmiş kaşar peyniriBeşamel sos yapımı için tereyağını eritin ve unu döküp kavurun. Üzerine sütü döküp homojen olana kadar çırpın. Tuzu ve karabiberi de ilave dip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Makarnayı haşlayın. Suyunu süzdükten sonra beşamel sos ile karıştırın ve bocama dökün. Üzerine kaşar peynirini serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-26 dakika pişirin.

1/2 paket delikli makarna(çarliston)2 SB süt2 SB suToz kırmızı biber1/2 SB çedar peyniri1/2 SB mozzarella peyniriTuzKarabiberEkmek kırıntısıPeynir haricindeki bütün malzemeleri tencereye dökün.Sıvı karışım kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, pişirmeye devam edin. Makarna sıvı karışımı çektikten sonra peynirleri ve ekmek kırıntısını ilave edin. Eriyene kadar karıştırın. Sıcak servis edin, afiyet olsun.

ANNE MAKARNASI

1 paket makarna2 YK salça2 YK tereyağı1 YK sıvı yağ2-3 yumurtaTuzMaydanozBeyaz PeynirMakarnayı haşlayın. Sonrasında Tereyağı, sıvı yağ ve salçayı kavurup içerisine yumurtayı kırın ve karıştırarak pişirin. Sonrasında üzerine makarnayı koyup karıştırın. Son olarak üzerine beyaz peynir ve maydanoz koyup servis edin.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER