Libya'da toplu mezarlardan 23 günde 208 karoser çıkarıldı

Libya ordusu, başkent Trablus'un güneyi ile Terhune ve çevresindeki toplu mezarlardan 23 günde toplam 208 beden çıkarıldığını açıkladı. Libya hükümeti tarafından yürütülen Hiddet Volkanı Operasyonu basın biriminden yapılan açıklamaya tarafından, ülkenin doğusundaki gayrim.

Libya'da toplu mezarlardan 23 günde 208 karoser çıkarıldı

Libya ordusu, başkent Trablus'un güneyi ile Terhune ve çevresindeki toplu mezarlardan 23 günde toplam 208 beden çıkarıldığını açıkladı.

Libya hükümeti tarafından yürütülen Hiddet Volkanı Operasyonu basın biriminden yapılan açıklamaya tarafından, ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'e tabi milislerden kurtarılan bölgelerde 5-28 Haziran tarihleri arasında yer alan gövde sayısının 208 olduğu ifade edildi.

Terhune Hastanesi morgunda yer alan ve aralarında kadın ve çocukların da olduğu cesetler üzerinde gaddarlık izlerine rastlandığı kaydedildi.

Açıklamada, 15 cesedin kimliğinin belirlendiği ve başkentin güneyindeki Kasr bin Gaşir bölgesindeki ailelerine teslim edildiği belirtildi.

Libya ordusunun 5 Haziran'da Hafter milislerinden kurtardığı Terhune ve çevresinde, Birleşmiş Milletlerin (BM) de doğrulama ettiği rakamlara göre 11 toplu mezar saptama edilmişti.

Libya hükümeti, bu süreçte BM, Uluslararası Cinayet Mahkemesi (UCM) ve insan hakları örgütlerine her zaman çağrı yaparak, toplu mezarlara ilişkin milletlerarası soruşturma istek etmişti.

Yapılan çağrılar üzerine BM, Libya'daki olayları incelemek için İnsan Hakları Konseyine bağlı Libya Milletlerarası Araştırma Komisyonu kurulması kararı almıştı.

Kaynak: AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER