Lipton hasat için önlem programını açıkladı

Lipton Doğu Karadeniz'de başlayan nehir hasadı nedeniyle COVID-19 salgınına aleyhinde bölgedeki nehir üreticilerinin ve çalışanlarının güvenlik ve sağlığını korumaya odaklanan bir dizi önlemi hayata geçiriyor.

Lipton hasat için önlem programını açıkladı

Lipton Doğu Karadeniz'de başlayan nehir hasadı nedeniyle COVID-19 salgınına aleyhinde bölgedeki nehir üreticilerinin ve çalışanlarının güvenlik ve sağlığını korumaya odaklanan bir dizi önlemi hayata geçiriyor. Dere alım sürecini Afiyet Bakanlığı'nın COVID-19 yönlendirmeleri ve dünyanın farklı bölgelerindeki hasat uygulamalarına kadar her tarafta aranjör Lipton, çay alım evleri ve fabrikalarında uygulanmak üzere geniş ayrıntılı bir planla ilerliyor.

Çayımız için Her Zaman Birlikte
“Çayımız için Defalarca Birlikte” adı verilen program akarsu alım evleri, Lipton fabrikaları, nehir üreticileri ve meslek ortağı lokal işletmelere karşın ayrı uygulamaları kapsıyor. Yapılan açıklamaya tarafından, söz konusu marka, hasat süresince çay alım evlerinde sosyal mesafeyi gözetmek için randevulu sistemle hizmet verecek. Ahenkli aralıklarla dezenfekte ve sterilize edilecek olan marka, akarsu alım evleri, üreticilerden ürünlerini kendilerine bahşedilen saat aralığında teslim alacak. Dere alım evleri çalışanları için maske ve siperlik gibi koruyucu teçhizat kullanımı zorunlu tutulurken, randevuları boyunca kullanmaları için çiftçilere de el dezenfektanı ve maske temin edilecek. Marka, çay alımı gerçekleştirdiği üreticilerin yanı sıra bölgedeki afiyet kuruluşlarına da yiyecek ve hijyen ürünleri desteğinde bulunacak. Marka incelemeler zarfında birincil aşamada 215 bin maske, 1250 kg dezenfektan, 500 siperlik ve 441 adet sensörlü dezenfektan cihazı ve 10 bin yiyecek ve ev hijyeni destek paketinden oluşan hazırlığını tamamlamış bulunuyor.

Marka, fabrikalarında da ast bulunduğu Unilever'in dünyadaki en yüksek güvenlik standartlarını uygulayacak. Fabrika çalışanları, gerekli bütün koruyucu ekipmanları kullanırken çalışanların sağlık durumu kontrolleri de uyumlu bir şekilde peşine düşüp takip edilecek. Ayrıca alınan güvenlik önlemleri dahilinde bütün taşıma araçları ve lojistik sağlayıcılarının markanın tesislerine kontrollü bir şekilde girmesi ve yükleme/boşaltma işlemleri süresince 2 metre sosyal mesafenin korunması sağlanacak. Marka, ürün arz ettiği lokal işletmelere de benzer şekilde veri ve malzeme temini sağlayacak.

Marka hem internet üzerinden, çay üreticilerinin salgına aleyhinde bireysel olarak dikkat etmeleri gereken kurallar konusunda özel bilgilendirme ve eğitim araştırmalar yürütecek. Üreticilere COVID-19 Sağlık Eğitimlerinin yanı sıra yeniden internet ortamında Sürdürülebilir Çay Tarımının Önemi, Toprak Numunesi Alımı ve Gübreleme, Erozyonla Çaba ve Tampon Alan Kavramı, Evsel Atık Yönetimi, İstilacı Türlerle Mücadele Yöntemleri ve Tescil Tutulması, İş Sağlığı ve Çalışan Güvenliği, Çalışanlara Adil Muamele, Bahçe Bakımı ve Budama, Zirai İlaç Kullanımı ve Bireysel Koruma Ekipmanı (KKE) Kullanımı konularında da ücretsiz eğitimler sunulacak.

Unilever Türkiye Dondurma, İçecek ve Gıda Kategorilerinden Sorumluluk Sahibi Başkan Yardımcısı ve Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Kölükfakı, “34 yıldır Lipton markamız ile faaliyet gösterdiğimiz Doğu Karadeniz bölgesinin hesaplı, sosyal ve doğal hayatı için layık meydana getirmek her zaman en büyük önceliğimiz oldu. İçinde bulunduğumuz özel dönemde de bu önceliğimiz değişmedi. Her sezon 92 bin karakter bir ekosistemi etkileyen akarsu alımı gerçekleştiriyoruz. Bu sorumlulukla akarsu üreticilerinin ve çalışanlarımızın sağlıklı ve güvenli bir hasat dönemi geçirmesine katkıda bulunmak için yatırımlarımızı planladık ve hazırlıklarımızı tamamladık. Bu dönemi çayımız için hep birlikte çalışarak geride bırakacağız ve Türkiye'yi fazla sevdiği çayla buluşturmaya hep birlikte devam edeceğiz.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER