Logosuna Mermi ve Bomba Yerleştirdi: HDP, ATV Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

HDP, ATV hakkında "nefret suçu" işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuğ RTÜK'e şikayet etti.

Logosuna Mermi ve Bomba Yerleştirdi: HDP, ATV Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

HDP, ATV hakkında "nefret suçu" işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuğ RTÜK'e şikayet etti. ATV, HDP'nin kapatılmasıyla ilgili haberinde partinin logosunu değiştirip mermi ve bomba görselleri eklemişti. 

s-638131bdf10af9422b0d66e47070f2c0209aa9
ATV’nin 12 Aralık tarihli yayınında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP’nin kapatılmasına yönelik sözlerini konu alan bir haber yayınladı. Bu haber sunucu tarafından sunulurken HDP’nin logosu ekrana değiştirilmiş şekilde yansıtıldı. Partinin amblemindeki yapraklar ve yıldızlar yerine el bombaları ve mermiler yerleştirildi, logonun ortasına da kapatma mührü konuldu.Bunun üzerine harakete geçen HDP, ATV' hakkında suç duyurusunda bulundu ve kanalı RTÜK'e şikayet etti. HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç’un ilettiği başvuru dilekçesinde, genel seçimlerde 6 milyon oy alan, Türkiye’nin üçüncü büyük partisi HDP’nin logosununun şiddet/ölüm materyalleriyle tasvir etmenin yayıncılık faaliyeti olamayacağı vurgulandı. Kanal için “HDP’yi ve seçmenlerini açıkça hedef göstermiş, yayıncılık adı altında nefret suçu işlemiştir” ifadelerine yer verildi.

HDP'nin şikayet dilekçesi

s-387475ffad5e5151e0911fabb960895582055d

HDP'nin RTÜK’e yaptığı başvurunun dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

“ATV logosu ile yayın yapan Kuruluşun 12.12.2020 tarihli Ana Haber Bülteni’nde yere alan, ‘Kapatma Tartışması ’ başlıklı haberde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, yargıya talimat niteliği taşıyan HDP’nin kapatılması yönündeki sosyal medya paylaşımlarına yer verilmiştir.HDP’nin amblemi, gövdesi iki adet mor elden oluşan, yeşil yapraklar ile birlikte meyveleri çeşitli yıldızlar olan ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir ağaç tasviridir.ATV yayın kuruluşu, saat 18:08’de yayınladığı söz konusu haberde bu amblemi değiştirerek kullanmıştır. Amblemde toplumun tüm kesimlerinin ve renklerinin kucaklaşmasını simgeleyen yapraklar ve yıldızlar ‘el bombaları’, ‘mermi’ ve ‘molotof kokteylleri’yle haberin fonunda gösterilmiştir.Bununla da yetinmeyen yayın kuruluşu, sanki parti kapatılmış gibi izlenim vererek logonun üzerine bir de kapatma mührü yerleştirmiştir.

"Anayasal suç işledi"

s-379fb643ccc4a9100bc00c0e51446434a19fd2
Genel seçimlerde 6 milyon oy alan, Türkiye’nin üçüncü büyük partisi olan HDP’nin logosunu şiddet/ölüm materyalleriyle tasvir etmek bir yayıncılık faaliyeti olamaz. Gerçek amacı yayıncılık olan, yayın etiği ve ahlakına sahip, hukuka, demokrasiye ve seçmen iradesine saygılı bir yayın kuruluşu, demokratik yaşamın vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin isimlerini, logolarını, sembollerini partinin açıklamalarını, mesajlarını çarpıtmadan yayınlama ve kamuoyuna objektif olarak yansıtma sorumluluğundadır.Adı geçen ve gerçek amacının yayıncılık faaliyeti olmadığı yaptığı yayınlardan açıkça anlaşılan söz konusu kuruluş, HDP’nin logosunu kendi ahlak ve etik dışı kurgusuyla ekranlarından kamuoyuna yansıtarak, yine kırmızı mühürle kapatmayı savunarak kendisini yargının yerine koymak suretiyle açıkça Anayasal ve yasal suç işlemektedir. Kuruluş bu yayınıyla HDP’yi ve oy veren seçmenlerini açıkça hedef göstermiş, yayıncılık adı altında nefret suçu işlemiş, şiddet yanlısı yayın yapmıştır."Dilekçede ATV’nin kanunları çiğnediği ifade edilerek cezalandırılması istendi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER