Londra'da Dörtlü Suriye Zirvesi: Erdoğan'dan 'Gayet İyi Geçti' Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye konulu Dörtlü Zirve'de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile bir araya geldi.

Londra'da Dörtlü Suriye Zirvesi: Erdoğan'dan 'Gayet İyi Geçti' Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye konulu Dörtlü Zirve'de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren zirvenin ardından Erdoğan yaptığı kısa açıklamada "Gayet iyi geçti" dedi. 

s-49ee26001ead7d991c4af10a41e5d0d164d1ce
NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere İngiltere'nin başkenti Londra'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, temaslarına başladı.Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Almanya Başbakanı Merkel ve İngiltere Başbakanı Johnson ile katılacağı Suriye konulu Dörtlü Zirve için Başbakanlık Ofisi'ne gelişinde gazetecileri selamladı.

Erdoğan'dan pozitif mesaj

s-29a3eaa495d1b8b46f17498b6ed86d32769ef1
Erdoğan, Macron, Merkel ve Johnson'ın katılımıyla Suriye konulu Dörtlü Zirve yaklaşık 1 saat sürdü. Erdoğan zirve sonrası "Gayet iyi geçti" değerlendirmesinde bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, zirve sonrası yaptığı açıklamada, "Suriye'de çözüm için görüşmelerimiz sürüyor." ifadelerini kullandı.

Trump: "Macron'un NATO hakkındaki sözleri tehlikeli"

Trump: "Macron'un NATO hakkındaki sözleri tehlikeli"Trump: "Macron'un NATO hakkındaki sözleri tehlikeli" Öte yandanNATO 70’inci Yıl Zirvesi için İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan ABD Başkanı Donald Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bir araya geldi. İki lider basın toplansıtında Türkiye'ye dair mesajlar verdi. Gazetecilerin Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a ‘NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti’ açıklamasını sorması üzerine Macron, “NATO ile ilgili sözlerimin arkasındayım. Güçlü bir NATO’dan yanayım” diye cevap verdi. ABD Başkanı Trump ise, Macron’un bu açıklamalarından sonra söz alarak, “NATO, çok önemli bir amaca hizmet ediyor. NATO’ya en çok Fransa’nın ihtiyacı var. Bu tarz açıklamalar çok tehlikeli” ifadelerini kullandı.

Macron: "Türkiye'den netlik istiyorum"

s-7bf21472792ecc2b03e53e45116295b922726f
Konuşmasının büyük bir bölümünü Türkiye’ye ayıran Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki şeyi netleştirmek zorunda olduğunu ifade ederek S-400’ler ve YPG konusunu gündeme getirdi. Hem NATO ülkesi olup hem de S-400 almanın ikilem yarattığını vurgulayan Macron, “Türkiye’den netlik istiyorum. Hem NATO ülkesi olup hem S-400 almak nasıl mümkün olabiliyor? ABD Patriot vermediyse Türkiye Avrupa’nın NATO uyumlu füze sistemlerini de alabilirdi. Ancak Türkiye Rusya’yı seçti” dedi. Türkiye’nin YPG’nin terör örgütü olarak kabul edilmesi konusunda Avrupa’ya baskı yaptığını iddia eden Macron, “YPG terör örgütü olarak kabul edilmezse NATO Zirvesi’nden çıkacak bildirgeleri tanımayacaklarını ifade ediyorlar. YPG, terör örgütü olarak tanınsın istiyorlar. Türkiye hem bu konuyu hem de S-400 konusunu açıklığa kavuşturmalı” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER