Macron'dan Türkçe Tweet: 'Türkiye'ye Net Çağrıda Bulunduk, Görünüşe Göre İşitilmiş'

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Türkiye'ye net bir mesaj gönderdik, iyi niyetli, naiflik olmaksınızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım.

Macron'dan Türkçe Tweet: 'Türkiye'ye Net Çağrıda Bulunduk, Görünüşe Göre İşitilmiş'

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Türkiye'ye net bir mesaj gönderdik, iyi niyetli, naiflik olmaksınızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu'nun da çağrısı, görünüşe göre de işitilmiş, ilerleyelim" dedi.

s-b9f9b17898fc7628b6a440e35f1acbd34e821d
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter hesabından Türkçe bir mesaj paylaştı.Macron paylaşımında şu ifadeleri kullandı:"Ajaccio'da, Türkiye'ye net bir mesaj gönderdik: iyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu’nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim."

"Erdoğan'a karşı sert olmalıyız"

s-64b9ba31d6d2e676c867fdd79c64ea8f43bf4b
Geçtiğimiz günlerde Fransa'nın Korsika Adası’nda İtalya, Malta, Portekiz, İspanya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ni ağırlayarak Türkiye karşıtı bir mini zirve düzenleyen Macron, “Avrupalılar olarak Erdoğan'a karşı sert ve güçlü olmalıyız” demişti.Macron, Avrupa Birliği'nin ortak bir karar ve duruşunun olması gerektiğini söylerken, “Herhangi bir gerilimden uzak durmaya çalışıyoruz fakat Türkiye'nin bölgedeki amaç ve isteklerini netleştirmesi gerekiyor. Avrupa'nın Türkiye'ye karşı daha net ve birlik halinde bir tutum sergilemesi gerekiyor” ifadesini kullanmıştı. Macron'dan Türkiye'ye Akdeniz ve Libya Çıkışı: 'Artık Erdoğan Hükümetine Karşı Daha Açık Olmalıyız' - Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, "Türkiye bölgede artık bir ortak değil, sorunumuz Türk halkı ile değil Erdoğan hükümetiyle" sözlerine sert yanıt verdi.Bakanlıktan 10 Eylül'de yapılan açıklamada, "Dış politikadaki tüm sinsi planlarını suya düşürdüğümüz, oyunlarını bozduğumuz Macron, iç acısıyla Türkiye’ye saldırmaktadır. Fransa Cumhurbaşkanı, ferdi ve milliyetçi tutumuyla gerginliği teşvik etmekte, Avrupa ve AB’nin çıkarlarını riske atmaktadır." ifadelerine yer verilmişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER