Mahalle Karantinaya Alındı: Edirne'de Bebek Ziyaretine Giden Kişi 37 Kişiye Koronavirüs Bulaştırdı...

Süloğlu ilçesine doğum yapan yakınını ziyaret için Kırklareli'den gelen koronavirüs hastası kadın, 37 kişiye virüs bulaştırdı.

Mahalle Karantinaya Alındı: Edirne'de Bebek Ziyaretine Giden Kişi 37 Kişiye Koronavirüs Bulaştırdı...

Süloğlu ilçesine doğum yapan yakınını ziyaret için Kırklareli'den gelen koronavirüs hastası kadın, 37 kişiye virüs bulaştırdı. 320 nüfuslu mahalle karantinaya alındı.

Kırklareli'nden Edirne'ye bebek ziyaretine geldi, vakalar görülmeye başladı

s-1b80a79743b87408697d626327a33f6a3d5f09
Süloğlu ilçesine bağlı Şafak Mahallesi'nde doğum yapan anneyi Kırklareli'den bir kadın akrabası ziyarete geldi.Ancak virüs taşıdığından habersiz kadının gelişiyle birlikte 320 nüfuslu mahallede art arda vaka görülmeye başlandı.Edirne Valisi Ekrem Canalp'ın talimatıyla mahalle hemen karantinaya alındı. Semptom gösterenler, Edirne Sultan 1'inci Murat Hastanesi'ne yönlendirildi.Yeni doğum yapan annenin de aralarında olduğu 37 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı.Testleri pozitif çıkanlar aynı hastanede tedaviye alınırken, temaslı olan kişilere, evlerinde ya da öğrenci yurtlarında karantina uygulanmaya başlandı.

'Sadece bu aile ile temaslı 37 kişi de pozitif çıktı'

s-be6cd2339f6cc5f25c10e231da5ab1fa5b4045
Şafak Mahallesi Muhtarı Metin Ceylan, mahallenin karantinaya alındığını ve yapılan testlerde 37 kişide koronavirüs vakasına rastlandığını söyledi.Hastalığın artmasına yeni doğan bir bebeğe Kırklareli'den ziyareti için gelen ve adı açıklanmayan bir kadının neden olduğunu söyleyen Ceylan, "Mahallemizde koronavirüs vakalarına rastlandı. Yeni bir bebek dünyaya geldi, onu Kırklareli'nden 'hayırlı olsun' ziyaretine gelen akrabalarından virüs bulaştığını düşünüyoruz. Şu an mahallemiz yurtlara taşındı. Toplam 37 pozitif vakamız var. Bu virüsün yayılmasını önlemek için çalışıyoruz. Mahallemizde 320 kişi yaşıyor. Sadece bu aile ile temaslı 37 kişi de pozitif çıktı." dedi.

'Kurallara uyulmuyor'

s-25b2ec7f1ee9abd88a47f79b573b156eaa62cd
Süloğlu Mahallesi'nde yaşayan Soykan Vardar,  koronavirüs tedbirlerine uyulmadığını belirterek, "Söylenecek çok şey var. Ne yazık ki mahallede, yeteri kadar kurallara uyulmuyor. Bu sebepten virüs yayılıyor. Elimden geldiğince kurallara  uymaya çalışıyorum. Maske, mesafe ve hijyen kuralları çok önemli. Bu süreçte daha dikkatli olmak gerekir." diye konuştu.Serkan Yılma da "Karantina uygulamasına geçilmesine sevindik. Tedirginlik yaşadık, maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ediyoruz." dedi. Akademik Direniş Sürüyor: Boğaziçi Öğretim Üyeleri '159' Dövizleriyle Kampüste - Bakan Açıkladı: Öğretmenler Ne Zaman Aşı Olacak? - Soylu'nun Boğaziçi Üniversitesi Paylaşımına Twitter'dan 'Nefret Söylemi' Uyarısı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER