Mal Varlıkları Dondurulmuştu! T.C. Vatandaşlığı Verilen 8 Kişinin IŞİD'li Çıktığı İddia Edildi

IŞİD üyesi oldukları gerekçesiyle mal varlıkları dondurulan 8 yabancı kişinin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olduğu iddia edildi. 365 kişinin malvarlığı dondurulduprnt.scAlican Uludağ'ın haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’.

Mal Varlıkları Dondurulmuştu! T.C. Vatandaşlığı Verilen 8 Kişinin IŞİD'li Çıktığı İddia Edildi

IŞİD üyesi oldukları gerekçesiyle mal varlıkları dondurulan 8 yabancı kişinin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olduğu iddia edildi.

365 kişinin malvarlığı donduruldu

prnt.scs-bb6edcbda8a9e1057f004d8cfe551b63483625
Alican Uludağ'ın haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla FETÖ/PDY, IŞİD, PKK/KCK ve DHKP/C terör örgütleri üyesi oldukları gerekçesiyle toplam 365 kişinin Türkiye’de bulunan mal varlıkları donduruldu. Ayrıca 12 kuruluş da listede yer aldı. Buna ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda, bu kişilerin 60 gün içinde Danıştay’da dava açabilecekleri vurgulandı.

Adil Öksüz ve Zekeriya Öz listede yok

s-0c3127daf7056815cdcad8f93dbfa86452c833
Listenin FETÖ bölümünde 205 kişinin isimleri yer aldı. Bunlar arasında FETÖ lideri Fethullah Gülen, Hamdi Akın İpek, Ekrem Dumanlı, Abdullah Aymaz, Ahmet Kurucan, Cemal Uşak, Cevdet Türkyolu, Mustafa Özcan, Mustafa Yeşil, Önder Aytaç ve Şerif Ali Tekalan gibi firari isimler yer aldı. Ayrıca halen cezaevinde olan Hidayet Karaca’nın da malvarlığı donduruldu. Ancak listede 15 Temmuz darbe girişiminin faillerinden firari Adil Öksüz ile firari savcı Zekeriya Öz gibi bazı kritik isimlerin yer almaması dikkat çekti.

Vatandaş yapılan 8 kişi IŞİD'li çıktı iddiası

s-c1e6d40a54c91ae27041a775fca5564a2baee6
PKK terör örgütünden ise 77 kişinin mal varlıklarına dondurma kararı alındı. Listede Murat Karayılan, Ali Haydar Kaytan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Hülya Oran, Fehman Hüseyin ve Ferhat Abdi Şahin isimleri dikkat çekti.Arasında Musa Aşoğlu ve Hüseyin Fevzi Tekin’in olduğu 9 kişinin DHKP/C terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla malvarlıkları donduruldu.Ancak listenin en dikkat çeken bölümünü IŞİD ile ilgili olan isimler oluşturdu. Listede yer alan 86 kişinin büyük bölümünü Türk vatandaşları oluşturdu. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kayıtlarda yer alan 8 yabancının da IŞİD üyesi oldukları gerekçesiyle malvarlıklarının dondurulması soru işareti yarattı. Bu durum, IŞİD bağlantılı kişilerin nasıl bir güvenlik soruşturması sonucunda Türk Vatandaşlığı’na geçirildiği sorusunu doğurdu.Listede yabancı kökenli olan ancak “Vatandaşlık TC” olarak kayıtlara giren 8 kişinin isimleri şöyle:Abu Bahaa kod adlı Zıad Alzhourı, Hasan Krayem, Hasan Maher Abdullah Abdullah, Mohamad Qassem, Fayez Alflıtı (Lübnan doğumlu), Saad Ali Saad Saad, Salim Ahmet Bakr Abboosh, Yusuf El Ali Elhasan (Suriye doğumlu). Erdoğan: 'Rabbime Böyle Bir Ordunun Başkomutanı Sıfatını Bahşettiği İçin Binlerce Kez Hamdüsenalar Ediyorum' - Af Örgütü: 'Türkiye'de En Acil İhtiyaç Yargı Bağımsızlığı' - Yargıtay'dan Kıdem Tazminatı İçin Emsal Karar: 'Çalışma Özgürlüğü Anayasal Güvence Altında'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER