Malatya Kale İlçe Başkanı CHP’li Karabulut, Cinsel Saldırı İddiaları Sonrası İstifa Etti

Bir televizyon programında gündeme getirilen cinsel saldırı iddialarının ardından Malatya’nın Kale İlçe Başkanı Süleyman Karabulut görevinden istifa etti. Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu TV programında CHP Kale İlçe Başkanı Süleyman Karabulut’un bir kadına cinsel saldır.

Malatya Kale İlçe Başkanı CHP’li Karabulut, Cinsel Saldırı İddiaları Sonrası İstifa Etti

Bir televizyon programında gündeme getirilen cinsel saldırı iddialarının ardından Malatya’nın Kale İlçe Başkanı Süleyman Karabulut görevinden istifa etti.

s-89e3e06a29d2222129115d31df70f02e714f81
Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu TV programında CHP Kale İlçe Başkanı Süleyman Karabulut’un bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddia edildi. Bu iddialar sonrası Karabulut, görevinden istifa etti.CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz yaptığı yazılı açıklamayla Karabulut'un üyeliğinin de düşürüldüğünü ifade etti. Kiraz açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
“Bir TV kanalında Kale ilçe başkanımız ile ilgili iddialar yer almıştır. İddialar üzerine olay aydınlatılıncaya kadar ilgili kişinin üyeliği dahil tüm hak ve edinimleri askıya alınmıştır. Hemen belirtelim ki, bu iddia ilk kez televizyon yayınında dile getirilmiş olup konu hakkında bir soruşturma ya da dava olduğuna dair bilgimiz bulunmamaktadır. İlgili programda da bu yönde bir bilgiye yer verilmemiştir. Ancak iddiaların niteliği dikkate alındığında, konunun mutlaka yargı organları tarafından soruşturulması gerektiği açık olup, adaletin de bu şekilde tecelli edeceğine kuşku bulunmamaktadır. Parti olarak bu konudaki tavrımız nettir. Yargı mercilerince konu hakkında verilecek karar üzerine partimizce de nihai değerlendirme yapılarak gereken tüm adımlar atılacaktır”

Karabulut'tan açıklama: 'İftiralara hukuki yollardan gerekli cevap verilecektir'

s-ffc70f29f9634b55cefede7532f76c2ff383a8
Süleyman Karabulut ise iftiraya uğradığını belirterek şunları söyledi: “Kişilik haklarıma, onuruma adı açıkça söylenerek üyesi olduğum CHP'ye alçakça saldırılmıştır. Hiçbir somut delil olmadan üzerime suçlu yaftası yapıştırılmıştır. Bu iftiralara karşı hukuki yollardan gerekli cevap verilecektir” açıklamasını yaptı. İstanbul Merkezli 9 İlde Otomobil Kaçakçılığı Operasyonu: 40 Milyon Lira Değerinde 24 Araca El Konuldu - Süre Uzatıldı: İçişleri Bakanlığı'ndan İzin Belgesi Açıklaması! - İmamoğlu'ndan Soylu'ya Yanıt: 'Bence Suç' Diye Bir Şey Var mı Anayasa’da?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER