Malezya'da ölüm ve kırbaç cezaları 2023'te kaldırılacak

Wan Junadi Tuanku Jaafar, bu düzenlemeyle ölüm ve kırbaç cezalarının verilmesi kararının hakimlerin inisiyatifine bırakılacağını açıkladı.

Malezya'da ölüm ve kırbaç cezaları 2023'te kaldırılacak

Wan Junadi Tuanku Jaafar, bu düzenlemeyle ölüm ve kırbaç cezalarının verilmesi kararının hakimlerin inisiyatifine bırakılacağını açıkladı. Junaidi, "Her şey yolunda giderse ve önümüzdeki bütçe görüşmelerinde herhangi bir aksama olmazsa, 2023'te artık ölüm cezasına sahip olmayacağız. Söz konusu cezalar hakimlerin takdirine bırakılacağı için düzenleme kırbaç cezası için de geçerli olacak" açıklamasının yaptı.

Malezya'da, Tehlikeli Uyuşturucular Yasası'nın 39B Maddesi kapsamındaki 1 suç da dahil toplam 12 suç zorunlu ölüm cezasıyla yargılanırken, 22 farklı suç için de verilen maksimum ölüm cezası hakimlerin yetkisi altında bulunuyor.

13 Haziran'da ölüm cezasını kaldırmayı kabul etmişti

Malezya hükümeti, 13 Haziran'da ölüm cezasını kaldırmayı ve yerine mahkemelerin takdirine bağlı olarak başka cezalar koymayı kabul etmişti.

Hükümet, ölüm cezasını "tamamen" kaldırmayı düşünmüyor ama yeni yasal düzenlemenin, mahkemelerin şu anda ölüm cezası içeren davalarda ikame cezalar vermesinin önünü açacağı söyleniyor.

Ekimde parlamentoya getirilecek

Malezya'da cinayet, uyuşturucu kaçakçılığı, terörizm, insan kaçırma ve ateşli silah bulundurma, ölümle cezalandırılan suçlar arasında. 10 Haziran'da ölüm cezasının kaldırılmasına yönelik çalışmaların yapılması kararını alan hükümet, ölüm cezasını kaldırmak için yasal değişiklik paketini ekimde parlamentoya getirmeyi planlıyor.

Malezya Başbakanlığına bağlı fiili Adalet Bakanı olarak görev yapan Wan Junadi Tuanku Jaafar, ilgili değişikliklerin Parlamento ve Senato'da görüşüldükten sonra Ocak 2023'e kadar ölüm cezasının fiilen kaldırılacağını açıklamıştı.

Eski Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed KOVID-19'a yakalandı

 

Malezya Kralı’na Fahri Doktora Diploması verildi

 

Malezya Kralı Ankara'da

 

İran, yakıt vermeyen Malezya'ya uçuşları durdurdu

 

Malezya Dışişleri Bakanı'ndan 'iş birliğini genişletelim' çağrısı

 

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Malezya'ya gitti

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER