Mansur Yavaş'tan 'Flamingo Ölümleri' Paylaşımı: Destek Vermeye Hazırız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Tuz Gölü'nde yaşanan toplu flamingo ölümlerine ilişkin su politikalarının gözden geçirilmesine dikkat çekerek destek vermeye hazır olduklarını vurguladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Tuz Gölü'nde yaş.

Mansur Yavaş'tan 'Flamingo Ölümleri' Paylaşımı: Destek Vermeye Hazırız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Tuz Gölü'nde yaşanan toplu flamingo ölümlerine ilişkin su politikalarının gözden geçirilmesine dikkat çekerek destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

s-82dfa393d474ced872071a450414cc4e995b04
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Tuz Gölü'nde yaşanan toplu flamingo ölümleri için "Susuzluktan öldürdüklerimiz yüzyıllardır canını bize emanet eden Allı Turnalardı" dedi. Yavaş ayrıca, su politikalarının gözden geçirilmesine destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Yavaş'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın tamamı şöyle

"Susuzluktan öldürdüklerimiz yüzyıllardır canını bize emanet eden Allı Turnalardı. Bu topraklar bize olduğu kadar onlara da ait. Su politikalarımızı gözden geçirirken elimizden gelen desteği de vermeye hazırız."

Flamingoların göç yolu üzerinde olan ve kuluçkaladıkları Tuz Gölü'nde bu yıl yaklaşık 5 bin yavru ölmüş, gölün ‘vahşi sulama nedeniyle’ kuruduğu ve yavruların susuzluktan öldüğü kaydedilmişti.

Vahşi Sulama Yüzünden Tuz Gölü'ndeki Binlerce Flamingo Öldü!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER