Marshall Adaları'nda artan Kovid vakaları krize yol açtı

Marshall Adaları'nda, ilk yerel kaynaklı virüsün görülmesi sonrası başkent Majuro'da vaka sayısı cumadan itibaren iki katına çıktı. Pandeminin başından beri salgında ilk kez "büyük dalga" ile karşılaşan, nüfusu 59 bin olan ve Ekim 2020'ye kadar hiçbir vakanın saptanmadığ

Marshall Adaları'nda artan Kovid vakaları krize yol açtı

Marshall Adaları'nda, ilk yerel kaynaklı virüsün görülmesi sonrası başkent Majuro'da vaka sayısı cumadan itibaren iki katına çıktı.

Pandeminin başından beri salgında ilk kez "büyük dalga" ile karşılaşan, nüfusu 59 bin olan ve Ekim 2020'ye kadar hiçbir vakanın saptanmadığı ülkenin Sağlık Bakanı Jack Neithendal sosyal medyadan,  "Test yaptıranların yüzde 75'inin sonucu pozitif çıkıyor. Bu çok yüksek bir oran" açıklamasını yaptı.

Pozitif çıkan sağlık çalışanları bile işe çağrılıyor

Ülkede çok sayıda sağlık çalışanının testinin pozitif çıktığını söyleyen Neithendal, personel yetersizliği sebebiyle bu çalışanların bazılarını işe çağırmak zorunda kaldıklarını bildirdi.

Vakalar 3 bini geçti

Ülkede 4 kişinin öldüğü ifade edilen açıklamada, vaka sayısının 3 bini aştığı ve 7 kişinin ise hastanede yattığı bildirildi.

Okulların kapatıldığı duyurulan ülkede, Yeni Zelenda Radyosunun (RNZ) haberine göre sokağa çıkma yasağı getirilmemesine karşın halkın evde kalmayı tercih ettiği gözlendi.

Halkın yüzde 70'i aşılı

Nüfusunun yüzde 70'inin aşılı olduğu ülke, salgın başladığında sınırlarını ilk kapatan ülkeler arasında yer almıştı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronayı salgın ilan etmeden sınırlarını kapatan ülkede ilk vakanın Ekim 2020'de ABD'li turistlerde görüldüğü ve yerel kaynaklı vakaya rastlanmadığı duyurulmuştu.

Omikron varyantına da iyi gelen Kovid aşısı ilk kez onaylandı

 

Moderna CEO'su duyurdu: Kovid aşısı iPhone gibi güncellenecek!

 

Gençlerin istihdamı kovide takıldı

 

Kovid-19 vakalarında düşüş bekleniyor

 

Kim Kovid'i ağır atlattı... Güney Kore'yi suçladı!

 

Çin'de kovid vakaları 3 ayın zirvesinde

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER