Meclis Başkanı Şentop: 'Bozkurt'ta Yapılaşmaya İzin Verilmemeliydi'

Kastamonu Bozkurt'taki sel felaketi ile ilgili konuşan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, "Oradaki yapılaşmaya izin verilmemeliydi veya insanlar da orada yapılaşmayı düşünmemeliydi" dedi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, katıldığı bir program sonrası basın mensuplarının sorularını y.

Meclis Başkanı Şentop: 'Bozkurt'ta Yapılaşmaya İzin Verilmemeliydi'

Kastamonu Bozkurt'taki sel felaketi ile ilgili konuşan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, "Oradaki yapılaşmaya izin verilmemeliydi veya insanlar da orada yapılaşmayı düşünmemeliydi" dedi.

s-14d875903f78b686924d8054b92f32e977b11a
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, katıldığı bir program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kastamonu Bozkurt'taki sel ile ilgili "İnşallah bunlardan ders çıkararak yolumuza devam ederiz" diyen Şentop, "Türkiye ölçeğinde de bizim bilhassa bu seller dolayısıyla yapılaşmayla ilgili oturup yeniden düşünmemiz, hem vatandaşlar olarak hem yöneticiler olarak yerel yöneticiler başta olmak üzere düşünmemiz lazım. Bozkurt'ta yaşanan şeyi görüyoruz. Ezine Çayı'nın etrafındaki alanlar hasar gördü, vefatlar orada görülüyor. Oradaki yapılaşmaya izin verilmemeliydi veya insanlar da orada yapılaşmayı düşünmemeliydi. 1-2 günlük perspektiflerle, 1-2 yıllık perspektiflerle bakarsak olmuyor ama 100 yıllık bir perspektifle bakarsak bir dere yatağı belki 10 yıllarca sorun teşkil etmez ama 100 yılda bir kere oluyor ve bu şekilde vahim bir tabloyla karşılaşıyoruz. Onun için çok daha bilinçli olarak tabiata, doğaya uyum içerisinde, onu anlayarak ve büyük perspektifler içerisinde, 100, 200 yıllık, geçmişi ve geleceği düşünerek planlamalar yapmamız lazım. Bunu acı bir şekilde gördük, görüyoruz. Ama inşallah bunlardan ders çıkararak yolumuza devam ederiz" diye konuştu. Acı Haberler Peş Peşe: Selde Can Kaybı 44'e Yükseldi - Eski Müsteşar Öztürk: 'Dere Yatağında Yapılaşma ve HES'e Kim İzin Verdiyse Sorumlu Odur' - Dere Yatağına Şehir Kurulmaz: Dere Yatağının Genişliğinin 400 Metreden 15 Metreye Daraltıldığı Belirtiliyor - Kastamonu'da Selin Geldiği Anlar Görüntülendi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER