Medya devi iflas etti

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ Fed'in enflasyonu düşürmeyi amaçlayan ve piyasa kırılganlıklarını açığa çıkaran agresif faiz artırımları önce finans sektöründe iflasları getirdi daha sonra da reel sektörde çöküş başladı.

Medya devi iflas etti

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fed'in enflasyonu düşürmeyi amaçlayan ve piyasa kırılganlıklarını açığa çıkaran agresif faiz artırımları önce finans sektöründe iflasları getirdi daha sonra da reel sektörde çöküş başladı. Sadece birkaç yıl önce, Vice Media medyanın ‘en sevilen çocuğu’ydu. 6 milyar dolarlık bir değerlemeye sahipti. Popüler bir HBO belgeseli ve web sitesi trafiği, Trump'ın başkanlığının ardından önemli bir artış gördü . Altı yıl sonra Texas Pacific Group, Sixth Street, Lupa Systems ve ayrıca Kyriakou ailesine ait ANTENNA Group gibi büyük yatırım devleri tarafından yatırım yapılan Vice, 1 milyar dolarlık borcu nedeniyle iflas başvurusu yaptı.

Altı büyük şirket 48 saat içinde benzer hamleler yapmak zorunda kaldı ve 2008 küresel krizinden bu yana negatif bir rekor kırıldı.

Business Insider'a göre, son zamanlardaki kurumsal iflasların ana sebebi, çoğunlukla aşırı borçlar.

Moody's verileri ise iflas eğiliminin daha yeni başladığını gösteriyor. Derecelendirme kuruluşu, spekülatif dereceli borca sahip kurumsal temerrütlerin 2023'ün ilk çeyreğindeki %2,9'dan Mart 2024'e kadar %4,9'a çıkarak uzun vadeli ortalama olan %4,1'in üzerine çıkmasını bekliyor.

Ekonominin belirli sektörleri açısından, finans sektörü, bir iflas domino taşına yol açan Silicon Valley Bank'ın çöküşünden sonra büyük bir baskı altında.

ABD’de 190’a yakın banka için iflas uyarısı

 

Küresel iflaslarda artış bekleniyor

 

ABD'de tarihe geçen banka iflası

 

"Signature Bank'ın iflasının temel nedeni kötü yönetim"

 

Spekülatif yatırımcıları zengin eden firma iflas etti

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER