Mehmet Barlas: 'Erdoğan 1947'de Cumhurbaşkanı Olsaydı 12 Adalar Tartışılmadan Yunanistan'a Verilmezdi'

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, "1947 Paris Antlaşması sırasında Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olsaydı, 12 Adalar'ın tartışılmadan Yunanistan'a verilmesine razı olmazdık" görüşünü dile getirdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gündemini oluşturan konuların irdelendi

Mehmet Barlas: 'Erdoğan 1947'de Cumhurbaşkanı Olsaydı 12 Adalar Tartışılmadan Yunanistan'a Verilmezdi'

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, "1947 Paris Antlaşması sırasında Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olsaydı, 12 Adalar'ın tartışılmadan Yunanistan'a verilmesine razı olmazdık" görüşünü dile getirdi.

s-856fe59ed54b0beb6164d0ae9a8b9dd8a06441
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gündemini oluşturan konuların irdelendiğinde bir gündem yağılmasının göze çarptığını ifade eden Mehmet Barlas, "Bu gündem maddeleri arasında Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren dramatik gelişmeler yanında, hemen her gün yer alan güncel gelişmeler de vardır" dedi.  Cumhurbaşkanının çok önemli gördüğü gündem maddeleri ile muhalefetin önem verdiklerinin aynı olmadığını belirten Barlas, şöyle devam etti:
Örneğin, Kanal İstanbul veya Çanakkale Köprüsü benzeri projeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan için var olmak ya da olmamak gibidir... Ama muhalefet mesela Kanal İstanbul'u yok sayıyor. 2023 Cumhurbaşkanı seçimi yaklaştıkça, bugünden kırılmalarının sayısı çok artacaktır.

"Gündeme sahip olmak ile çözüme kavuşturmak farklı"

s-bf865c4675e8ba3a135acdd26b2c2563957dbb
Geçmişte cumhurbaşkanı veya başbakan olarak Türkiye'nin sorumluluğunu taşıyan isimlerin bugünlere bıraktıkları çözümsüzlükleri düşünürseniz, gündeme sahip olmak ile o gündemi çözüme kavuşturmanın farklı şeyler olduğunu görürsünüz. Örneğin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hafta yoğun biçimde gündemine aldığı Kıbrıs da, Avrupa Birliği üyeliği de çözümsüz biçimde bugünlere aktarılmadılar mı? Ya da 1947 Paris Antlaşması sırasında Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olsaydı, 12 Adalar'ın tartışılmadan Yunanistan'a verilmesine razı olmazdık.Sonuçta Cumhurbaşkanı da, muhalefet sözcüleri de gündemlerini yeniden değerlendirmelidirler. Bütün gündem maddeleri Türkiye için ölüm kalım meselesi niteliğinde değildir. Ama FETÖ gibi, PKK/PYD gibi sorunların kaderi herhalde Amerika'ya bırakılmamalıdır."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER